"Tiedän, miten Ukrainan kriisi loppuisi!"

Lattarirockin legenda Carlos Santana, 66, kannustaa maailman uskonnollisia johtajia ratkaisemaan kriisin yhdessä.

 

-Kutsuin piispa Desmond Tutun ratkaisemaan ongelmaa, Santana kertoo Anakonda.fi:n haastattelussa.

-Sanoin hänelle:"Menkää sinä, Dalai Lama, Paavi ja joku Islamia edustava uskonnollinen johtaja yhdessä Ukrainaan - ja kriisi ratkeaa siihen. Kukaan ei taistele, jos olette yhdessä paikalla."

Santanan mielestä ihmisten ei tulisi alistua ajatukseen, että alueella on kriisi. Maailman uskonnollisten johtajien olisi tässä tilanteessa tultava toisiaan vastaan ja luotava alueelle dialogi eri ryhmien välille.

-Bill Gates, Warren Buffett, Richard Branson, George Lucas tai joku muu rikas ihminen maksaa varmasti mielellään tuon joukon liput paikalle.

Santanan mukaan piispa Tutu oli vastannut ehdotukseen nauraen - ja omaa asemaansa vähätellen.

-Hän sanoi, ettei ole samalla tasolla näiden muiden johtajien kanssa - vaikka hän on Nobelin rauhanpalkinnon voittaja. Ja miksi hän olisi vähempiarvoinen? Kun sataa, kastumme kaikki.

-Toivon, että Tutu pystyy käyttämään hyväkseen voittamaansa rauhanpalkintoa ja osoittamaan polun, jota seuraamalla rauha on mahdollinen. Näen uskonnolliset johtajat arkkitehteina, jotka voivat suunnitella rauhaa.

Santana muistuttaa, että vastaavaa väliintuloa kaivataan eri puolilla maailmaa, Ukrainan lisäksi muun muassa Venezuelassa ja Syyriassa.