Rollarit aloitti Euroopan kiertueen - miten Jagger jaksoi?

Rolling Stones teki myöhään maanantaina ensimmäisen keikan sen jälkeen, kun laulaja Mick Jaggerin naisystävä kuoli.

Suomalainen Rolling Stones -asiantuntija, Radio Sun Classicsin Juha Kakkuri: millaisessa lavakunnossa Rolling Stones oli?

— Rolling Stones oli hyvässä vireessä. Oslo oli Euroopan kiertueen avauskeikka, joten se on verrattavissa kevätkiertueen Abu Dhabin -keikkaan, jonka näin. Hyvä fiilis, mutta paikoin ruostetta. Näin keväällä myös kaksi keikkaa Tokiossa ja niissä oli jo todella kova meininki.

Oliko ohjelmisto vaihtunut?

— Eilisellä keikalla oli biisilista vaihtunut jonkin verran sitten kevään keikkojen. Balladipaikalla esitetty, harvemmin kuultu Worried About You oli biisi, jonka aikana bändi "hitsautui yhteen" ja keikka alkoi toden teolla kulkea. Biisin jälkeen Keith taputti Mickille. Biisi saattoi olla ainoa viittaus ikävin tapahtumiin.

Niin, näkyikö Jaggerin (kuvassa vuonna 2008) esiintymisessä mitenkään se, että hänellä on ollut karmaisevan raskas kevät naisystävän itsemurhan takia?

— Muuten Jagger veti prona keikan "vanhaan malliin" läpi. Kun Norjassa oltiin, niin hän lauloi ennen netissä äänestettyä biisiä (Let's Spend The Night Together) pätkän Take On Me -kappaletta (norjalaisyhtye A han hitti) todeten, että sen  norjalaiset mieluiten kuulisivat.

Mahtuiko settiin yllätyksiä?

— Keith lauloi toisena biiseistään kappaleen "Can't Be Seen" ensimmäisen kerran sitten vuoden 1990.

Jos peilaat nyky-Rollareita muistikuviisi 1990- ja 2000-luvun Rollareista, onko bändi edelleen yhtä hyvässä iskussa?

-- Verrattuna aiempiin vuosiin bändi oli "yhtä hyvä" kuin aikaisemminkin. Ikääntyminen korvataan jonkinlaisella pelisilmällä ja kokemuksella. Keikkaa katsoessa tuli, viitaten Jaggerin vastoinkäymisiiin, että Stones oli jotenkin vielä aiempaa yhtenäisempi perhe.