Päivän levy 15: Lykke Li: I Never Learn - Ruotsalainen erolevy

Ruotsalaislaulaja Lykke Li päättää rakkaus-trilogiansa erolevyyn.

Ruotsalaislaulaja on elänyt 28-vuotiaan elämänsä kosmopoliittina. Hän on asunut syntymäkaupunkinsa Ystadin lisäksi Portugalissa, Marokossa, Nepalissa ja Intiassa - sekä omilleen päästyään 19-vuotiaana New Yorkin Brooklynissa.

Silti hän kuulostaa hyvin ruotsalaiselta. Hänen Wikipedian "indierockiksi, elektroksi ja popiksi" luokittelemassa musiikissaan on jokin ulottuvuus, joka yhdistää kansainvälisiä ruotsalaisia pop-tuotteita, on kyseessä sitten artisti, yhtye tai yksittäinen kappale. Tämä ulottuvuus lienee yhdistelmä melodiatajua ja tuotannon trendikkyyttä - jos joku on maailmassa muotia, niin se kyllä naapurimaassa hallitaan.

Tyylikkään ja muodikkaan pinnan alla Lykke Lillä kuitenkin kuohuu. Hän on tehnyt kolme ensimmäistä levyään aikuistumisestaan ja rakkaudesta. Sitten edellisen levyn hänen parisuhteensa katkesi ja Lykke Li muutti Los Angelesiin. Hän alkoi kirjoittaa lauluja työstääkseen eroa. Amerikkalaisen Billboardin haastattelussa hän kertoi, ettei uskonut kirjoittaessaan kenenkään kuulevan kappaleita koskaan.

Toisin kävi. I Never Learn on erolevy. Siinä laulaa pettynyt ja hämmentynyt ihminen, joka hetkittäin alkaa löytää elämäänsä uutta toiveikkuutta.

Ilmeisen aidoista tunteista on syntynyt vaikuttava levy, jonka muutamassa kappaleessa on myös hittipotentiaalia. No Rest For The Wicked on soinut lupaavasti myös suomalaisissa radioissa.