VIIKON BIISI: Pretenders: Let`s Get Lost - niin cool kuin vain Chrissie Hynde olla voi!

Suositella kelpaa koko Alone -albumia, mutta Anakonda.fi poimii Viikon biisiksi Let`s Get Lost -kappaleen - se kuvaa Pretendersin Chrissie Hynden ja tuottaja Dan Auerbachin tyylikästä ja näkemyksellistä yhteistyötä.
Reilun vuoden päästä nelikymppisiään juhliva Pretenders-yhtye julkaisi juuri uuden Alone -albumin ja ilman Spotifyn säännöllisesti päivittyvää ”Oma uutuuskattaus” -listaa en tätä olisi hiffanutkaan. Toki hiljattain ilmestyneen, levyltä esimakuna irrotetun Holy Commotion -sinkun myötä kyllä osasin levyä vartoa, mutta en älynnyt sen ilmestyvän nyt.

No anyway, iki-coolin Chrissie Hynden (yksi maailman mageimmista rokkareista, koskaan) luotsaaman Pretendersin Alone on joka tapauksessa nyt ilmestynyt ja muutaman kuuntelukerran jälkeen voi todeta, että hyvältähän tämä kuulostaa. 

Toki levyn suhteen herää pohtimaan, onko tämä nyt oikeastaan Pretenders-pitkäsoitto vai Chrissie Hynden toinen sooloalbumi (sangen mainio Stockholm-soololätty julkaistiin pari vuotta sitten). Kannessa kun Hynde poseeraa yksin, levy kantaa nimeä Alone ja Black Keys -mies Dan Auerbachin tuottama lopputulos kuulostaa lähinnä Hynden ja Auerbachin kimppaprojektilta, joten ei tämä bändituotokselta haise. 

Mainitsemani Holy Commotion -sinkku ei tehnyt minuun suurtakaan vaikutusta, mutta onneksi se ei anna kokonaiskuvaa albumista - mukana kun on liuta huomattavasti parempia biisejä.

 Viikon biisiksi nostankin tuoreen parisuhteen jännittävää kihelmöintiä hienosti kuvaavan Let’s Get Lost -balladin. Viipyilevä ja kaunis, pedal steelin koristelema ´60-lukuhenkinen laulu. Tässä on ajatonta pop-orgaanisuutta ja kauneutta. Tykkään kovasti! 

Pretenders muuten kiertää loppuvuoden Jenkkejä kimpassa Stevie Nicksin kanssa. Ah, siinäpä kattaus, joka olisi mahtavaa päästä näkemään.

Kuuntele Anakonda.fi:n Viikon biisi Spotifyn kautta tästä:

Samuli Väänänen

Samuli Väänänen on vaikuttanut musiikkitoimittajana muun muassa Radio Nova - sekä The Voice -kanavilla. Nyt hän työskentelee EMI / Capitol -levy-yhtiössä. "Olen soittanut koko elämäni ajan rockbändeissä, tällä hetkellä Mørket-yhtyeessä", hän kertoo. Väänänen kirjoittaa Anakonda.fi:lle Viikon biisi -palstaa sekä blogia. "Palstan ja blogin mielipiteet ja ajatukset ovat omiani, eivätkä ne liity millään tavalla työpaikkani toimintaan."