VIIKON BIISI: liv: Wings of Love - Ruotsin uusi superyhtye esittäytyy

Uuden polven ruotsalaiset pop-nerot Lykke Lin johdolla ovat pistäneet bändin pystyyn. Ensimmäinen meriitti esittelysinkun päätyminen Anakonda.fi:n Viikon biisiksi.

Eihän sille loppuunkalutulle kliseelle mitään mahda. Siis sille, että ruotsalaiset ovat niin pirun suvereeneja pop-taitureita. Oli kyse sitten päivänpolttavasta, kiillotetusta purkkaväännöstä, tai sitten über-viileästä ja tyylikkäästä työstöstä. Länsinaapureiden suorittaminen on edelleen jatkuvasti kiitettävän korkealaatuista. Tämän faktan kirjoittaminenkin tuntuu kornilta, mutta kun se on totta.

Tuoreena esimerkkinä tuosta coolimman puolen työstöstä toimii “Ruotsin uudeksi supergroupiksi" tituleerattu liv-yhtye. Nelisen vuotta sitten syntyneessä bändissä ovat mukana Lykke Li (kuvassa), tuottaja Jeff Bhasker, Miike Snow -jäsenet Andrew Wyatt ja Pontus Winnber, sekä Björn Yttling Peter, Bjorn and John -poppoosta.  

No joo. Kyllähän tuo jo paperilla haiskahtaa coolilta ja sitä se onkin. 

(Ehkä) joskus ensi vuona julkaistavaa debyyttialbumia enteilevä single Wings of Love herättää vahvoja Fleetwood Mac -mielleyhtymiä - laulustemmat soivat hienosti ja tuotanto flirttailee tyylikkäästi seitsemänkymmenlukulaisissa tunnelmissa. Lykke Li on kyllä auliisti myöntänytkin, että Fleetwood Macin legendaarinen Tusk -albumi (1979) toimi yhtenä keskeisenä bändin syntymisen sykäyksenä. Wings of Loven sävyt eivät siis ole yllätys. 

Kumarrus menneille vuosikymmenille ei ole kuitenkaan Lykke Lin mukaan missään nimessä itseisarvo.

“We’re kind of making our own music in a slightly nostalgic way, where we’re trying to create the music that we want the world to have at this time, because it’s definitely not what the world is like now. So being purists and longing for something to be like that, so well written and so well sung. There are no tricks. Just fucking amazing songs that were recorded in such a warm way. Raw.”

Wings of Love on hieno helkkyvä, klassinen pop-kappale. liv-debyyttilevyä odotellessa!

Kuuntele Anakonda.fi:n Viikon biisi Spotifyn kautta tästä:

Samuli Väänänen

Samuli Väänänen on vaikuttanut musiikkitoimittajana muun muassa Radio Nova - sekä The Voice -kanavilla. Nyt hän työskentelee EMI / Capitol -levy-yhtiössä. "Olen soittanut koko elämäni ajan rockbändeissä, tällä hetkellä Mørket-yhtyeessä", hän kertoo. Väänänen kirjoittaa Anakonda.fi:lle Viikon biisi -palstaa sekä blogia. "Palstan ja blogin mielipiteet ja ajatukset ovat omiani, eivätkä ne liity millään tavalla työpaikkani toimintaan."