VIIKON BIISI: Lady Gaga: Million Reasons - Glamour-tähden kantriyllätys

Anakonda.fi alkaa valita Viikon biisin. Esittelystä vastaa Samuli Väänänen. Ensin ihmetellään Lady Gagaa, joka elää yllättäen kantrivaihetta.

“Lord show me the way to cut through all this worn out leather. I’ve got a hundred million reasons to walk away. But baby I just need one good one to stay”

Lady Gagan edellinen pitkäsoitto, 2013 julkaistu Artpop oli epätasainen kokonaisuus. Toisaalta mukana oli muutamia oikeasti hienoja biisejä ja toimivia kokeiluja. Välillä kuitenkin kaiken kömpelön yliampuvuuden ja sillisalaattimaisuuden kanssa kurvattiin komeasti pöpelikköön. 

Albumin saama vastaanotto oli ristiriitainen, eikä se poikinut edellislevyiltä irrotettujen singlejen kaltaisia, isoja radiohittejä. Vaan onnistuipa se kuitenkin säilyttämään Gagan statuksen yhtenä 2000-luvun isoimmista pop-artisteista.

Noh, Artpop on nyt muisto vain ja Gaga valmistautuu 21. lokakuuta ilmestyvän Joanne -albumin julkaisuun. Esimakuna pitkäsoitolta saatiin hiljattain julkaistu Perfect Illusion ja nyt lisää osviittaa levyn linjasta kuullaan uunituoreella Million Reasons –sinkulla.

Kun Perfect Illusion rullasi eteenpäin elektro-disco-poljentoisena stadionpop-jyränä, Million Reasons on ehkä hieman yllättäen vuorostaan hyvin perinneuskollinen… kantri-rockbiisi! Lappaletta on ollut Gagan kanssa kirjoittamassa Hillary Lindsey, joka tunnetaan muun muassa Faith Hillin, Keith Urbanin ja Carrie Underwoodin kaltaisille, moderneille kantriartisteille säveltämistään hiteistä, joten Million Reasonsin suhteen kyseessä on ollut toki tietoinen täsmäisku.

Myönnettäköön, että Million Reasons ei suoranaisesti ole kovinkaan omaperäinen kappale, sitä voi jopa pitää tyylillisesti tylsimpänä Lady Gaga -sinkkuna pitkään aikaan. Toisaalta taas alleviivattu perinneuskollisuus toimii ja Gaga laulaa biisillä ihan HELVETIN hienosti, joten kyllä tätä kelpaa oikein hyvin näin pimenevinä syysiltoina kuunnella.

Samuli Väänänen

Samuli Väänänen on vaikuttanut musiikkitoimittajana muun muassa Radio Nova - sekä The Voice -kanavilla. Nyt hän työskentelee EMI / Capitol -levy-yhtiössä. "Olen soittanut koko elämäni ajan rockbändeissä, tällä hetkellä Mørket-yhtyeessä", hän kertoo. Väänänen kirjoittaa Anakonda.fi:lle Viikon biisi -palstaa sekä blogia. "Palstan ja blogin mielipiteet ja ajatukset ovat omiani, eivätkä ne liity millään tavalla työpaikkani toimintaan."