U2 levytti sata biisiä!

U2:n uusi albumi on jaettu ilmaiseksi iTunes -käyttäjille ja se julkaistaan virallisesti 13. lokakuuta. Lisää on kuitenkin luvassa: yhtye levytti tuottaja Danger Moussen kanssa peräti sata kappaletta! Rolling Stonelle antamassaan sähköpostihaastattelussa laulaja Bono kertoo, miten fiilikset työn tuloksista heittelehtivät. Kitaristi The Edge vihjaa puolestaan kiertueesta.

U2:n laulaja Bono on kommentoinut amerikkalaismedia Rolling Stonelle yhtyeensä neljään vuoteen venynyttä studiotyöskentelyä ja kiertuesuunnitelmia. Vaikka Songs of Innocence -albumia ei ole fyysisenä äänitteenä vielä saatavanakaan kahteen viikkoon, Bono vihjaa, että lisää uutta musiikkia on luvassa: U2 työsti studiossa peräti sata uutta kappaletta.

- Ensimmäiset sessiot olivat hauskimmat ja tuottavimmat U2-sessiot, mitä muistan, Bono sanoo Rolling Stonessa.

Hän kertoo, että varsinkin aluksi yhtyeellä ja tuottaja Danger Moussella ei ollut ylimääräisiä paineita ja luomistyö sujui harvinaisen häpeämättömästi, ilman turhaa kritisointia. Kritisoinnin aika tuli kuitenkin myöhemmin: vaikka musiikkia syntyi määrällisesti paljon, se ei alkuinnostuksen jälkeen kuulostanutkaan enää bändin mielestä hyvältä - ainakaan tarpeeksi hyvältä.

- Huomasimme kyllästyvämme säveliin, jotka ovat ainoastaan hyviä tai uniikkeja, hän arvioi.

Saa siis nähdä, missä vaiheessa näitä kappaleita kuullaan. Tuleeko uusi, ylijäämämateriaalista tehtävä albumi pian? Vai julkaistaanko kappaleet vasta joskus vuosien päästä arkistojen aarteina?

Kitaristi The Edge puolestaan valotti Rolling Stonelle U2:n kiertuesuunnitelmia. Yhtye ei ole tehnyt kiertuetta sitten vuonna 2011 Helsingissäkin piipahtaneen 360° -jättiproduktion.

- Aloitamme tällä kertaa pienesti. Emme voi tehdä mitään isompaa kuin viime kerralla.

U2:n odotetaan kuitenkin tekevän kiertueen, joka kestää kaksi seuraavaa vuotta.