Taas riitti kävijöitä festareilla: Pori Jazz 60 000, Tammerfest 80 000 ja Ilosaarirock 52 000

Festivaalikesä jatkui viikonloppuna järjestäjien mukaan kansainvaelluksin eri puolilla Suomessa: kaikki isot tapahtumat ilmoittivat olevansa tyytyväisiä kävijämääriin.

Runsaan viikon kestänyt festarilegenda Pori Jazz, jo 50. kerran järjestetty musiikillinen runsaudensarvi keräsi muun muassa Robert Plantin ja Kylie Minoguen - sekä lukuisten jazz-artistien - avulla Poriin 62 000 maksanutta katsojaa. Festivaalin ei uskota tuottavan tappiota.

Tyytyväisiä oltiin myös Tampereella, jossa Tammerfest kokosi maksullisiin ja ilmaisiin tapahtumiin peräti 80 000 kävijää. Pääareenalla Ratinanniemen festivaalipuistossa kävi 22 000 ihmistä katsomassa muun muassa Robinia, Isac Elliottia, Haloo Helsinkiä, Don Huonoja, Apulantaa ja Jari Sillanpäätä.

Joensuun Ilosaarirockiin saapui tapahtuman Facebook -sivun mukaan 52 000 ihmistä. Brittibändit Placebo ja Bastille sekä tämän hetket suosituimmat kotimaiset yhtyeet olivat kansaa kiinnostanut yhdistelmä.

Lama ei siis toistaiseksi ole vaikuttanut varsinkaan maan tunnetuimpien festivaalien kävijämääriin. Kuten Anakonda.fi on aiemmin tänä kesänä kertonut, muun muassa Provinssirock pääsi kalliilla ohjelmistollaan tavoitteeseensa, ensi kertaa järjestetty Sideways Helsingissä oli loppuunmyyty ja Turun Ruisrock ylsi yleisöennätykseen. Myös juhannustapahtumat menestyivät.

Festivaali- ja konserttikesää on vielä jäljellä. Tällä viikolla on AC/DC:n jättikonsertti Hämeenlinnassa sekä ensi viikonvaihteessa Kotkan Meripäivät, Tikkurila Festivaali ja Seinäjoen vauhtiajot.

Kuva: Arttu Kokkonen/Ilosaarirock, kuvassa Kasmir.