Rolling Stones -legenda sairastui syöpään

Rolling Stonesin perustajajäseniin kuulunut basisti Bill Wyman on sairastunut eturauhassyöpään.

Brittimedia Mirror uutisoi, että Bill Wyman, 79, on sairastunut eturauhassyöpään. Mirrorin julkaiseman Wymanin edustajan lausunnon mukaan rocklegendan hoidot on aloitettu ja ennuste on hyvä, kasvain havaittiin varhaisessa vaiheessa.

Wyman soitti Rolling Stonesissa vuodet 1962 - 1993. Hän kuului yhtyeen ydinjoukkoon laulaja Mick Jaggerin, kitaristi Keith Richardsin ja rumpali Charlie Wattsin kanssa - esimerkiksi yhtyeeseen 1970-luvun puolivälissä liittynyt kitaristi Ronnie Wood ei tiettävästi ole koskaan noussut yhtyeessä alkuperäisten jäsenten rinnalle ns. täysjäseneksi, mitä se ikinä tarkoittaakaan.

Mutta Wyman oli täysjäsen. Lavalla hän oli tasoittava tekijä energisen Jaggerin ja arvaamattoman Richardsin rinnalla. Wyman esiintyi lähes paikoillaan seisten ja yksinkertaisesti soittaen. On annettu ymmärtää, että hän olisi halunnut osallistua enemmänkin biisinkirjoitukseen, mutta levyillä soivat lähinnä Jaggerin ja Richardsin teokset.

Toisaalta Wyman rehenteli elämäkertateoksessaan harrastaneensa seksiä yli tuhannen Rollari -fanin kanssa. Perustelu oli, että varsinkin vilkkaimman levytys- ja esiintymiskiertueensa aikoihin Jagger ja Richards kirjoittivat Stonesille jatkuvasti musiikkia, mutta Wymanilla oli aikaa faneille.

Jätettyään yhtyeen Wyman on esiintynyt ja levyttänyt satunnaisesti Rhythm Kings -kokoonpanonsa kanssa.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Brown Sugar, Kuuba! Rollarien Havannan-keikka varmistui

Rolling Stones Havannaan?

Suomalaisfani Rollari -keikalla Argentiinassa - "Poliisi ampui kumiluodeilla"