"Prince Forever!" - Katso videot Springsteenin parhaista lainabiiseistä

Purple Rain! Bruce Springsteen tribuutti Princelle oli uljas versio tämän Purple Rain -kappaleesta. Anakonda.fi kokosi muita Springsteenin komeita lainatulkintoja.

Bruce Springsteen osoitti lauantaina konsertissaan kunnioitusta torstaina kuolleelle Princelle. Hän rikkoi parhaillaan käynnissä olevan River -albumin juhlakiertueen kaavan ja korvasi tavallisen aloituskappaleen Meet Me In The City versiolla Princen klassikkobiisin Purple Rain.

Violetiksi valaistulla lavalla Springsteen esittää omalla tavallaan sielukkaan, mutta sovitukseltaan yllättävänkin alkuperäistä mukailevan version kappaleesta. Vaikka biisi on Princen itselleen tekemä, se sopii myös mitä parhaimmin Pomo Springsteenille: ensin hän laulaa kappaleessa yksin kitarasäestyksellä - ja kappaleen loppupuolella koko paisuttelun hallitseva E-Street Band päästelee palkeet auki. Kappaleen tärkeä kitarasoolo kuullaan E-Street Bandin soittajista Nils Lofgrenin mainiosti vinguttamana - yhtyeen muut kitaristithan ovat Little Steven ja Springsteen itse.

"Prince forever", hän huudahtaa kappaleen lopuksi.

Vaikka Springsteen on yksi kaikkien aikojen biisintekijöitä rockin historiassa, hän on myös ahkera lainabiisien esittäjä.

Anakonda.fi kokosi oheen viisi YouTube -taltiointia siitä, miten Springsteen on tulkinnut muiden artistien ja yhtyeiden kappaleita urallaan - yksin, E-Street Bandin kanssa tai ihan muussa seurassa.

Näin Springsteen ja bänditoveri Little Steven muistivat Clash -solisti Joe Strummeria vuoden 2003 Grammy -gaalassa - Strummer oli kuollut joulukuussa 2002. London Calling -kappaleen esitykseen tuli apua Elvis Costellolta ja Foo Fightersin Dave Grohlilta sekä Costellon rumpalilta Pete Thomasilta ja No Doubt -yhtyeen basistilta Tony Kanalilta.

Näin Springsteen ja E-Street Band kunnioittivat muutama päivä aiemmin kuollutta David Bowieta tammikuussa Pittsburghissa. Rebel Rebel kajahti vaikuttavasti, kuinkas muuten.

Onneksi aina kenenkään ei tarvitse kuolla, että Springsteen inspiroituu esittämään hänen musiikkiaan. Aucklannissa 2014 Springsteen esitti tuolloin tuoreen uusiseelantilaisen nimen Lorden jättihitin Royals. Yksin, kitaran kanssa koko stadionille. Taltiointi on hieno myös teknisesti, Bruce Springsteenin oma virallinen kanava on jakanut sen.

Naapurisaarella Australiassa Springsteen esitti myös paikallista rockia. Ohessa AC/DC:n Highway To Hell Brucen ja bändin vetona. Mitähän Axl Rosen solistituurauksen takia yöunensa menettäneet AC/DC -puristit sanovat tästä?