Osmo Ikonen hukkasi viulunsa ja sai sen takaisin - "Usko ihmiseen vahvistui"

Multi-instrumentalisti, muun muassa tv:stä ja Sunrise Avenuesta tuttu Osmo Ikonen hukkasi viulunsa - ja sai sen takaisin. Anakonda.fi kertoo tarinan viulun seikkailuista.

Olipa kerran viulu, joka rakennettiin 1900-luvun alussa. Osmo Ikonen sai sen perintökalleutena isoisältään. Ikonen, tunnettu artisti ja muusikko, ei ole koskaan muuta viulua tarvinnutkaan. Ikosen mukaan soitin ei ole taloudellisesti ns. arvosoitin, mutta hänelle käyttö- ja tunnearvoltaan priceless.

Torstaiaamuna Ikonen oli lähdössä muutaman tunnin yöunien jälkeen kotoaan Helsingin Kalliosta keikkamatkalle Turkuun. Siellä hän on mukana Voice of Finland -tv-ohjelman yhtyeessä. Viulu kuului Ikosen varusteistoon. Nimenomaan imperfektissä kuului, sillä soitin katosi matkalla.

Bussiin vaiko jo pysäkille, sitä muusikko ihmetteli Facebookin päivityksessään ja pyysi apua -  ja sitä tuli:135 ihmistä jakoi päivityksen, aiheeseen tarttuivat monet mediat.

Jutuissa jaettiin Ikosen sähköpostiosoitetta. Ja niin kävi, että soittajan hätä osui oikean ihmisen silmiin. Ikonen sai kuvaviestin, että viulu on tallessa. Se oli löytynyt pysäkiltä ja löytäjä oli ihmetellyt, mihin sen veisi - ja vei talteen kotiinsa.

Viulu päätyy viikonvaihteessa takaisin omistajalleen.

Facebookissa Ikonen selvitti asiaa näin perjantaina iltapäivällä:

"Viulugate solved!

Ukin kadonnut soitin nousi tänään somen kautta lähes viraaliksi ilmiöksi ja aiheesta raportoivat mm. Iltasanomat, Iltalehti, Ylen uutiset, Ylex, Keskisuomalainen ja Savonsanomat.

Tukea ja löytövinkkejä tuli ovista ja ikkunoista, Turun Soitin Laineelta sain viulun ilmaiseksi lainaan, TVOF:n lähetykseen ja eräs tuntematon henkilö tarjoutui jopa lahjoittamaan minulle edesmenneen viulunrakentajaisänsä viulun.

Äsken sain viestin, että viulu on löytynyt. Sen mukana palautui (tai ainakin vahvistui entisestään) usko ihmisten yhteisöllisyyteen, sydämellisyyteen ja vilpittömään haluun tehdä hyvää. Tällä moukalla kävi tuuri, super iso kiitos kaikille."

Anakonda.fi tavoitti Ikosen Turusta, jossa hän valmistautuu huojentuneena Voice of Finland -lähetykseen yhä lainaviulun kanssa. Viulun löytänyt nainen asuu melko lähellä Ikosta - ja tämä saa halutessaan muusikon lupaaman löytöpalkkion eli elinikäisen sisäänpääsyn kaikille monessa mukana olevan muusikon keikoille.

"Eihän soittimella tosiaan älytöntä rahallista arvoa ole, mutta tunnearvoa sitäkin enemmän", Ikonen kommentoi Anakonda.fi:lle.

"Onneksi sen löysi rehellinen ihminen."

Kuva: Ville Juurikkala