Johnny Winter kuoli - muistatko nämä kolme vingutus-klassikkoa?

Ikävien uutisten torstaihin mahtui myös musiikkimaailman surua: kitaristi Johnny Winter kuoli Sveitsissä. Hänen villi soittotyylinsä on syytä muistaa ainakin kolmesta kappaleesta.

Amerikkalainen albiinokitaristi Johnny Winter ponkaisi maailman tietoon 1960-luvulla. Hänen soittonsa pohjatui bluesiin, mutta oli ennenkuulematonta. Villiä ja kahleetonta, vertausta haettiin Jimi Hendrixistä.

Vaikka Winter kärsi monista "ammattitaudeista" kuten päihdeongelmasta, hän jaksoi loppuun saakka. Hän esiintyi vielä viikonvaihteessa Itävallassa, ennen kuin kuolema yllätti nukkuessa Zurichissa. 70-vuotiaan soittajan piti kiertää koko loppuvuosi. Edessä oli muun muassa Etelä-Amerikan esiintymisiä sekä neljä keikkaa Suomessa.

Johnny Winteriä voi muistella hänen kuuluisien kappaleidensa kautta. Anakonda.fi kannustaa kuuntelemaan ainakin Winterin tulkinnat kappaleista Johnny B. Goode, Jumpin` Jack Flash sekä Rock` n` Roll Hoochie Koo. Ne kaikki ovat mukana neljän levyn kokoelmalla, joka on julkaistu aiemmin tänä vuonna juhlistamaan mestarisoittajan 70-vuotispäivää. Nyt sitä voi kuunnella testamenttina.