Hello, voitin kaiken! - Adele juhli Britt -gaalassa

Adele oli Britannian musiikkiteollisuuden vuotuisen Britt Awards -gaalan kuningatar. Anakonda.fi poimi palkinnot ja tärkeimmät tapahtumat komeasta juhlasta.

Jos myy näinä aikoina albumiaan fyysisenä äänitteenä tai latauksena peräti 15 miljoonaa kappaletta on ansainnut melkoisen palkintosateen. Ja sen englantilaislaulaja Adele sai Britt Awards -gaalassa, jossa palkittiin viime vuoden menestyneintä musiikkia.

Adele sai neljä palkintoa Lontoossa keskiviikkona 24. helmikuuta järjestetyssä tilaisuudessa. Hän oli Vuoden naisartisti, Hello oli Vuoden single, 25 Vuoden albumi ja Adele myös Vuoden britti-menestyjä maailmalla.

Adele myös esitti gaalassa kappaleensa When We Were Young.

Puhutuin esitys oli kuitenkin armotonta twerkkausta sisältänyt Rihannan, SZA:n  ja Draken show, joka koostui biiseistä Consideration ja Work.

Pelkkää iloa ja riemua menestyneestä uudesta musiikista gaala ei ollut. Yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä englantilaisartisteista, Britt Awardsissakin usein esillä ansiostaan ollut David Bowie kuoli tammikuussa ja häntä muistettiin komealla esityksellä. Bowien taustayhtye esitti Lorden kanssa kunnianosoituksen kappaleista Space Oddity, Rebel Rebel, Let` s Dance, Fame, Under Pressure, Heroes sekä Life On Mars.

Tästä voi katsoa videon Annie Lennoxin ja Gary Oldmanin Bowielle pitämästä muistopuheesta. Bowie palkittiin postuumisti Icon Awardilla.

Adelen ja Bowien lisäksi Britt Awards -palkinnot menivät seuraaville:

Vuoden brittiläinen miesartisti: James Bay

Vuoden brittiläinen yhtye: Coldplay

Vuoden kansainvälinen yhtye: Tame Impala

Vuoden läpimurto: Catfish and the Bottlemen

Kriitikkojen valinta: Jack Garratt

Vuoden kansainvälinen miesartisti: Justin Bieber

Vuoden kansainvälinen naisartisti: Björk

Vuoden tuottaja: Charlie Andrew

Vuoden brittiläinen video: One Direction: Drag Me Down