Grammy: tribuuttiesitykset Bowielle, Lemmylle, BB. Kingille...ja Lionel Richielle

Amerikkalainen ääniteteollisuus juhli Grammy -gaalassa kunnioittaen kuolleita legendoja - ja Lionel Richietä. Anakonda.fi kertoo olennaiset muistelut ja palkitut.

David Bowie, Lemmy Kilmister, B.B. King, Glenn Frey, Maurice White. Siinä ihmisiä, jotka olisi ollut mahtava nähdä Grammy -gaalan lavalla tänäkin vuonna livenä. Mutta valitettavasti musiikkimaailmaa on järkytetty näiden artistien kuolemantapauksilla viime viikkoina ja kuukausina. Siksi Bowie ja muut mainitut olivat illan tähtiä Grammy -gaalassakin, he saivat ansaitsemansa tribuuttiesitykset.

Eniten puhetta herätti Lady Gagan (kuva hänen Instagramistaan) David Bowie -tribuutti. Bowien tärkeimmäksi vaikuttajakseen nimennyt Gaga esitti kappaleet Space Oddity, Changes. Ziggy Stardust, Suffragette City, Rebel Rebel, Fashion, Fame, Let` s Dance ja Heroes.

Lemmyä muisteli rockin superkokoonpano Hollywood Vampires, jonka ovat perustaneet Alice Cooper ja Johnny Depp.

Freytä muistelivat hänen Eagles -toverinsa ja vanha biisinkirjoituskaveri Jackson Browne.

Vasta helmikuun alussa kuollutta Earth, Wind & Fire -yhtyeen johtajaa kunnioittivat yhteisesityksellä Stevie Wonder ja Pentatonix, blues-legenda B.B. Kingiä puolestaan Chris Stapleton, Gary Clark jr. ja Bonnie Raitt.

Mutta miksi edelleen täysissä voimissa olevaa Lionel Richietä sitten kunnioitettiin myös omalla nuoremman polven tähtien vetämällä biisikoosteella? Siksi, koska Grammyissä muistetaan menneiden polvien legendoja vuosittain. Viime vuoden juhlittu oli Bob Dylan. Nyt Richie muun muassa siksi, että hänen levyjään on myyty yli sata miljoonaa kappaletta - ja kuten Variety kiteytti, Richie on linkki sekä Motown -levy-yhtiön kulta-aikaan että Quincy Jonesiin, musiikilliseen nerooon, joka on tehnyt kaikkea soololevyistä Michael Jacksoniin. Ja kirjoittihan Richie myös We Are The World -kappaleen aikanaan yhdessä Michael Jacksonin kanssa, Quincy Jones tuotti senkin levytyksen.

Niin, että miksipä ei olisi juhlittu myös Lionel Richietä.

Illan voittajia olivat muun muassa Ed Sheeran, joka juhli sekä Vuoden laulun (Thinking Out Loud) ja Parhaan sooloesityksen (Thinking Out Loud) palkintoja,  Mark Ronson ja Bruno Mars, joiden Uptown Funk oli Vuoden levy - Vuoden albumi -palkinnon sai puolestaan Taylor Swift albumistaan 1989.

Osa palkituista levyistä saattaa tuntua suomalaisittain vanhoilta julkaisuilta,  mutta Grammyissä palkittiin 1.10.2014 - 30.9.2015 julkaistujen levyjen tekijöitä.