Glen Campbell 1936 - 2017 - Katso klassikkobiisin koskettava tulkinta

Amerikkalaislaulaja Glen Campbell on kuollut 81-vuotiaana. Anakonda.fi jakaa kohtuullisen tuoreen tulkinnan Campbellin ehkäpä tunnetuimmasta kappaleesta, Wichita Linemanista.

Glen Campbell kertoi vuonna 2011 sairastavansa alzheimerin tautia. Se ei kuitenkaan lopettanut työntekoa, vielä tänä vuonna julkaistiin hänen levynsä. Albumi Adios oli tehty jäähyväislevyksi. Vuosina 2012-13 Cambell halusi vielä selvittää, minkä verran hän taianomaisesta otteestaan on jäljellä. Ja olihan siitä, laulun sointi oli tunnistettava ja puhdas, hyvin persoonallisesti sydämeenkäyvä.

Tämän vuoden kesäkuussa julkaistun albumin voi kuunnella Spotifyn kautta tästä:

Yhdysvalloissa Campbell oli tv-julkkis. Hän veti omaa televisio-showta vuodet 1969 - 1972.

Mutta tv-ohjelmat tulevat ja menevät, musiikkia soitetaan vuosikymmenten jälkeenkin. Niin on käynyt monille Campbellin tulkinnoille. Hän versionsa Jimmy Webbin Wichita Linemanista, By The Time I Get to Phoenixista ja Galvestonista, Larry Weissin Rhinestone Cowboysta, Allen Toussaintin Southern Nightsista ja John Hartfordin Gentle on My Mind olivat isoja hittejä 1960- ja 1970-luvuilla. Nyt ne ovat klassikkoja, pehmeästi soivia, mutta elämänmakuisia kantrin ikihelmiä.

Anakonda.fi kunnioittaa mestaritulkitsijan muistoa jakamalla komean tulkinnan Wichita Linemanista. Sen laulaessaan - ja siihen komean kitarasoolon soittaessaan - Campbell oli vielä täysissä voimissaan. Oli 20. huhtikuuta 2009, Campbell oli kahta päivää vaille 73-vuotias. Alzheimer-diagnoosi odotti parin vuoden päässä.

Teksti: Pasi Kostiainen - kuvassa Glen Campbell vuonna