Fanit jännittävät tuplajulkaisua: uusi iPhone ja U2-albumi samalla kertaa?

Tänään esitellään uusi iPhone 6. Mutta julkaistaanko samalla myös yksi vuoden odotetuimmista levyistä?

Tätä päivää Apple -fanit ovat odottaneet kuin lapset jouluaattoa: Yhdysvalloissa esitellään ensimmäistä kertaa, millainen on uusi iPhone 6. Suositun älypuhelimen edelliset versiot 5S ja 5C tulivat markkinoille vuosi sitten. Niiden uusia ominaisuuksia ei Applekaan pitänyt niin vallankumouksellisina, että vuonna 2012 esitelty viitosmalli olisi korvattu seuraavalla järjestysnumerolla. Nyt kuitenkin veikataan monenlaisia uudistuksia, muun muassa luottokorttiyhtiöiden kanssa kehitettyä iWalletia. Spekulaatioita uudesta iPhonesta voi lukea esimerkiksi täältä.

Myös U2 -fanit ovat asettaneet toiveensa tähän päivään: julkaiseeko irlantilaisyhtye uuden albumin iPhonen kylkiäisenä? Uutta uukakkoslevyä on odotettu yli viisi vuotta, ja kertaalleen jo viime kevääksi uutisoidun albumin pitäisi nyt joka tapauksessa tulla julki vielä ennen joulua.

Suositun puhelimen esittelyn ja suositun yhtyeen levyjulkaisun yhdistämisen puolesta ja vastaan löytyy netistä paljon uutisia.

U2 ja Apple ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. Yhtyeen laulaja Bono sai Applen julkaisemaan tuotteitaan osana hänen Red-mallistoaan, jonka myynnistä meni osa maailman köyhien maiden velkojen maksamiseen. Kymmenen vuotta sitten Apple myös julkisti iPod -soittimestaan oman U2 -mallin.