Chris Cornell 1964 - 2017 - Soundgardenin ja Audioslaven ääni sammui

Chris Cornell, yksi 1990-luvun merkittävimmistä amerikkalaisista rocklaulajista, on kuollut. Anakonda.fi muistelee legendaa jakaen hänen soolohittinsä.

Useat lähteet kertovat surullista musiikkiuutista torstaina 18. toukokuuta 2017: amerikkalaislaulaja Chris Cornell on kuollut. Hän oli kuollessaan vain 52-vuotias. Kuolinsyytä ei ole toistaiseksi kerrottu julkisuuteen. Vain muutama tunti ennen kuolemaansa Cornellilla oli keikka Detroitissa.

Seattlelaissyntyinen Cornell tuli 1990-luvulla tunnetuksi osana ns. grunge -musiikki-ilmiötä. Siinä missä Nirvana edusti grungen punkimpaa laitaa, yhtä lailla synkeä Soundgarden nojasi enemmän heavyyn ja raskaaseen rockiin. Cornellin tumma ja vahva ääni oli Soundgardenin tavaramerkki. Bändin biiseistä erityisesti Black Hole Sun jää elämään aikansa klassikkona.

Soundgardenin hajottua vuonna 1997 Cornell vaikutti soolouralla ja Audioslave -yhtyeessä. Tällä vuosikymmenellä Cornell ehti vielä vaikuttaa Soundgardenin comebackissa, soololevyjä tehden ja ihan viime aikoina myös vuosien tauon jälkeen uudelleen aktivoituneessa Audioslavessa - tammikuussa bändi teki ensimmäisen keikkansa 12 vuoteen vastustaakseen Donald Trumpin valintaa Yhdysvaltain presidentiksi.

Anakonda.fi muistelee Cornellia poimien hänen soolouraltaan osoituksen monipuolisuudesta, ranskankielisen tulkinnan kappaleesta Can`t Change Me.