Tuleeko U2:n uusi levy vielä tänä vuonna? Kyllä, uskoo jenkkilehti

Rolling Stonen mukaan U2:n uusi levy julkaistaan vielä vuonna 2014, ehkä jo syyskuussa.

U2:n edellinen albumi No Line On The Horizon julkaistiin jo viisi ja puoli vuotta sitten. Sen jälkeen irlantilaisyhtye on tehnyt maailmankiertueen, pitänyt pitkän loman - ja hautautunut studioon uuden materiaalin kimppuun yli kahdeksi vuodeksi.

Tietoja yhtyeen työskentelyn etenemisestä on tihkunut silloin tällöin. Tiedonjyväsistä on arvailtu milloin mitäkin. Fakta on, ettei virallista julkaisupäivää ole kerrottu nytkään, mutta yhtyeen edustaja sanoo Rolling Stonelle levyn tulevan:

-Olemme koko ajan sanoneet, että albumi on odotettavissa vielä tänä vuonna.

Rolling Stonen alkuperäinen nettiuutinen aiheesta on luettavissa täältä. Sen mukaan levy saadaan pian, ehkäpä jo ensi kuussa.

Syyskuun julkaisun puolesta ovat puhuneet myös muutamat Universal -levy-yhtiöiden eri maiden konttorien Twitter -viestit. Universal Venezuela ja Universal Kolumbia "julkistivat" jo tiedon levystä. Muu maailma on vaiennut, Suomenkin Universal on ollut hiljaa julkaisuaikataulusta.

U2 lienee levy-yhtiöllekin yhteistyökumppani haastavimmasta päästä. Uuden albumin julkaisun markkinointi oli viime talvena jo täydessä käynnissä ja U2 muun muassa esiintyi Jimmy Fallonin tv-show` ssa, kun bändi yhtäkkiä vetäytyi takaisin studioon. Ja sen jälkeen kaikki on taas ollut salamyhkäistä.

Rolling Stonen jutun mukaan pian alkaa kuitenkin tapahtua: levy saadaan syksyllä, kiertue starttaa ensi vuonna.

Saadaankohan "maailman suurin bändi" Suomeenkin viidennen kerran?

Kuvassa kitartisti The Edge ja Bono lavalla Yhdysvalloissa vuonna 2009.