Täällä Vesala kiertää kesällä - Katso keikkalista ja kuuntele uusi biisi

Paula Vesala eli soolourallaan artistinimeä Vesala käyttävä suosikkilaulaja on julkistanut ensi kesän kiertueensa. Anakonda.fi kertoo keikkapäivät - ja jakaa uuden mainion kappaleen Tytöt ei soita kitaraa.

Vesalan sooloura avaus Tequila nousi radiohitiksi viime vuoden puolella. Nyt PMMP:n toisena solistina, sanoittajana, käsikirjoittajana ja näyttelijänä tunnetulta laulajalta saadaan lisää musiikkia - ja odotettua tietoa keikoista.

Tytöt ei soita kitaraa on omanlaisensa kappale, mutta tyylillisesti sukua Tequilalle. Rautalankakitara tuo lämpöä kuulaaseen, koneilla toteutettuun maisemaan, joka tosin sanoitusten osalta on vaihtunut amerikkalaisesta road movie -romantiikasta Suomeen. Yhdysvalloissa asuva Vesala kertookin koti-ikävän olleen yksi kappaleen inspiroijista.

”Sulkeuduin viime keväänä yhdeksi kokonaiseksi päiväksi kylmään vuokratreenikämppään Venicessä läppärin ja kitaran kanssa. Viereisissä kämpissä jätkät jyysti heviä, ja minä horkassa yksin räpelöin uutta keppiäni. Lopputuloksena syntyi tämä biisi. Jotenkin siinä kuuluu ristiriitainen koti-ikävä ja paluu omaan lapsuudenmaisemaan, mutta mikä se rehellisyyden nimissä edes on? Mitä kuvia ja oloja sieltä kantaa mukanaan?" hän sanoo levy-yhtiön tiedotteessa.

"Tuotantovaiheessa leikin paljon uusilla leluilla, ja pyysin Veikalta ettei se silottele mun omia ohjelmointeja miksausvaiheessa. Tulevaisuuden tytöt todellakin soittaa kitaraa ja käyttää musasoftia.”

Veikka tarkoittaa Veikka Erkolaa, joka vastaa yhdessä Vesalan kanssa biisin ohjelmoinnista, äänityksestä ja tuotannosta.

Ja "tyttö" siis soittaa kitaraa, mukana biisillä on paitsi jo PMMP:n kitaristina vaikuttaneen Mikko Manuel Virran, myös Vesalan omaa soittoa, hänen instrumenttinsa on myös "keyboards". Heidän lisäkseen bassoa soittaa Juho Vehmanen, entinen PMMP:n jäsen hänkin.

Livenä Vesala nähdään kesällä seuraavasti:

24.6 Tampere, Valtteri Festivaali

25.6 Jämsä, Himos Juhannus

1.7 Jämsä, Iskelmä Himos

2.7 Seinäjoki, Provinssi

7.7 Kuopio, Wine Festival

8.7 Lohja, Rantajamit

9.7 Turku, Ruisrock

14.7 Jyväskylä, SuomiPOP Festivaali

15.7 Oulu, Rotuaari Piknik

16.7 Joensuu, Ilosaarirock

22.7 Imatra, Imatran Yöt

23.7 Tampere, Tammerfest

28.7 Valkeakoski, Työväen musiikkitapahtuma

29.7 Oulu, Qstock

30.7 Kuopio, Kuopiorock

5.8 Mikkeli, Jurassic Rock

6.8 Porvoo, Popfest

12.8 Varkaus, Sampea ja Samppanjaa

19.8 Naantali, Kaivohuone

20.8 Eura, Sieravuoren Lomakeskus

2.9 Helsinki, Tavastia

9.9 Kotka, Amarillo

10.9 Turku, Gong

16.9 Lahti, Finlandia Klubi

17.9 Laukaa, Peurunka Areena

23.9 Seinäjoki, Rytmikorjaamo

24.9 Tampere, Pakkahuone

Tytöt ei soita kitaraa on kuunneltavissa Spotifyn kautta tästä. Anakonda.fi:n toimitusta lämmittää erityisesti Leevi & The Leavingsin Gösta Sundqvistin nerouden mieleentuova sanoituksen kohta: "Synnyin siellä missä tytöt ei soita kitaraa/ missä iltalenkki päättyy koiran kanssa kapakkaan."