Suomirockin legendat livenä nyt - osa 3 - Sleepy Sleepersin uusi tuleminen

AC/DC kävi, mutta suomalainen festarikesä jatkuu viikonvaihteessa komeasti, lähinnä kotimaisin voimin. Anakonda.fi nostaa esiin kolme bändiä, suomenkielisen rockin aina vaan humisevia ikihonkia jokainen. Kolmantena äimistellään pitkän tauon jälkeen aktivoitunutta Sleepy Sleepersiä, joka esiintyy viikonvaihteessa kahdesti.

Onko kapina nostalgiaa? Onko eilisen törkeä alatyyli ja anarkismi tänään pelkkää viihdettä?

Ehkä, mutta Sleepy Sleepers on aina ollut hyvä rock` n` roll - ja show-yhtye.

Tänä viikonloppuna nostalgiaa, anarkiaa tai ihan vaan päätöntä rokkimenoa voi fiilistellä festivaalikeikoilla perjantaina ja lauantaina.

Sleepy Sleepers röyhtäisi kekkoslovakialaisen yhtenäiskulttuurin tanhupiirissä 1970-luvulla niin kuuluvasti, että yhtyeen keikkamahdollisuudet olivat rajalliset. Bändin pomot Sakke Järvenpää ja Mato Valtonen ovat usein muistelleet, että bändi pääsi esiintymään yhdessä vaiheessa vain Helsingin Tavastialla ja Lohjan Tanhuhovissa - muualla keikat piti järjestää salanimellä ja haalia yleisö kokoon viidakkorummun jylinällä. 1980-luvulla Sakke ja Mato ja Sleepy Sleepers hyväksyttiin, kaksikko ja bändi nähtiin muun muassa Kaurismäen elokuvissa, monialayrittäjinä ja radio- ja tv-juontajina. Ohjelmistoksi väännettiin sliipparimaisia versioita niin Matista ja Teposta kuin Elviksestäkin.

1990- ja 2000- luvuilla Sleepy Sleepers jäi Leningrad Cowboysin varjoon. Osittain sama kokoonpano kiersi maailmalla, ja pääsi ensimmäisenä suomalaisbändinä esiintymään muun muassa MTV Music Awards -tilaisuudessa.

Mutta nyt on taas Sleepy Sleepersin vuoro. Kesän viimeiset keikat ovat tänä viikonloppuna.

Fakta: Sleepy Sleepers esiintyy perjantaina Seinäjoen Vauhtiajoissa ja lauantaina Tikkurila Festivalissa.