Suomirockin legendat livenä nyt - osa 2 - Klamydiaa vain Vauhtiajoissa

AC/DC kävi, mutta suomalainen festarikesä jatkuu viikonvaihteessa komeasti, lähinnä kotimaisin voimin. Anakonda.fi nostaa esiin kolme bändiä, suomenkielisen rockin aina vaan humisevia ikihonkia jokainen. Toisena nostetaan esiin "Ramo-punkin Popedaksi" noussutta Klamydiaa, joka tekee perjantaina 24. heinäkuuta kesän ainoan festivaalikeikkansa.

Klamydia on ollut suomalaisten keikkapaikkojen ja festarien ilona 1990-luvun alusta lähtien. Kun Ramones-henkiset Ne Luumäet ja Luonteri Surf olivat opettaneet rokkikansan laskemaan yy-kaa-koo-neehen, Klamydia tarttui samaan kaavaan.

Ja kutakuinkin samalla kaavalla vaasalaisyhtye on jatkanut. Klamydia on Ramo-punkin Popeda, väsymätön keikkakone. Ne Luumäet, Luonteri Surf ja ilmiön neljäs bändi Pojat ovat jo lopettaneet ja aktivoituvat vain satunnaisesti, mutta Klamydia elää ja voi hyvin.

Tosin tänä kesänä bändi tekee vain yhden festivaalikeikan!

Onko se merkki siitä, että kone on sittenkin hyytymässä?

Ei, sillä Klamydian keikat jatkuvat bändin nettisivun mukaan taas syyskuussa.

Nettisivullaan Klamydia kertoo myös elämänasenteestaan, jossa kiertäminen on olennainen osa :

"Maantien kommervenkkeihin ei jostain syystä pätkääkään kyllästy, vaikka nurkan takaa silmille hyökkää juuri samanmoinen kiemura ja mutka. Soittaminen on sellainen laji, että kun se on jostain syystä verenkiertoon solahtanut, niin siellähän se pysyy. Punkkari on punkkari, vaikka voissa paistaisi."

Fakta: Klamydian kesän ainoa keikka on Seinäjoen Vauhtiajoissa perjantaina 24. heinäkuuta.

kuva: Julius Konttinen