Onko Tikkurila Festivaali uusi Ankkarock?

Vantaalla runsaan kahden viikon kuluttua järjestettävä Tikkurila Festivaali on näyttävä kattaus kotimaisia huippuja - ihan kuin Ankkarock oli pitkään.

Tällainen oli Ankkarock: festivaali Vantaan Korsossa. Tapahtuma, joka kasvoi 1980-luvun lopun kylätapahtumasta yhdeksi Suomen suurimmista festareista.

Aikanaan Ankkarock oli erikoisuus. Kaupunkifestareita oli Turussa (DBTL) ja Tampereeella (Tammerfest), mutta pääkaupunkiseutuun ei festivaalien järjestäjänä uskottu. Ankkarock oli poikkeus, jättifestari, johon pääsivät pääkaupunkiseudulla asuvat seutulipulla - ja johon matkustettiiin sankoin joukoin muualtakin Suomesta.

Ankkarock järjestettiin viimeisen kerran 2010. Neljä vuotta Vantaa oli ilman isoa kesäfestaria, mutta viime vuonna Tikkurila Festivaali toi Suomen huiput taas radanvarsikeikalle. Nyt esiintymispaikka oli Hiekkaharjun urheilukenttä.

Samassa paikassa päästellään tänäkin vuonna. Ankkarockissa nähtiin tapahtuman viimeisten noin 15 vuoden aikana ulkomaisiakin esiintyjiä, mutta Tikkurila Festivaali luottaa kotimaisiin nimiin - heitähän suomalaisyleisö tulee katsomaan. Esimerkiksi Kaija Koon keikka viikko sitten Ruisrockissa oli jopa Radio Rockin Jone Nikulan mukaan poikkeuksellinen yhteislaulujuhla, johon osallistui ehkä jopa 25 000 ihmistä! Ja Tinakenkätyttöä hoilattiin ahkerasti myös Tikkurila Festivaalilla vuosi sitten.

"Tavoitteenamme on olla maamme suurin puhtaasti kotimaisen musiikin festivaali", toteaa promoottori Jan Grehn.

Tänä vuonna Tikkurila Festivaalilla nähdään Ankkarockissakin lukuisia kertoja esiintyneitä takuunimiä Apulannasta Eppu Normaaliin ja Maija Vilkkumaahan, Ankkarockin jälkeen myös rockjuhlien tähtenä paikkansa vakiinnuttanut Paula Koivuniemi sekä myös tuoreempia nimiä. Viimeksi ohjelmistoon on lisätty Hiekkaharjussa viime vuonnakin säväyttänyt Pariisin Kevät (kuvassa).

Fakta: Tikkurila -festivaali 24.-25. heinäkuuta. Lisätietoja tästä.