Marc Ribot Pori Jazziin - Kuuntele Tom Waitsin luottokitaristin live-levy

Pori Jazzin ohjelmaan on tapahtunut muutos vain muutama viikko ennen tapahtumaa. Anakonda.fi jakaa Larry Coryellin tilalle tulevan Marc Ribot` n soittonäytteen.

Yhdysvaltalainen Marc Ribot, 62, on monen mielestä yksi maailman parhaista, tyylitajuisimmista kitaristeista. Niin ajattelevat ainakin Tom Waits ja Elvis Costello, jotka palkkasivat Ribot`n yhtyeisiinsä.

Ribot on monipuolinen soittaja, joka hallitsee monet tyylit Tom Waitsin komppaamisesta free jazziin ja funkin, autotallirockista karibialaiseen tunnelmointiin. Pori Jazz -festivaaleille Ribot tuo The Young Philadelphians -yhtyeensä. Se sopinee Poriin hyvin, sillä tarkoitus on tehdä kunniaa sekä Ornette Colemanille että Philadelphian soulille.

Ribot` in saapuminen on ilouutinen useille, mutta sen vastapainoksi Pori Jazz tiedottaa peruutuksesta: Ribot korvaa esiintyjälistassa sairastumisen vuoksi koko Euroopan kiertueensa peruuttavan Larry Coryellin.

Anakonda.fi jakaa Pori Jazzin esimakua linkittämällä tähän Spotifystä Marc Ribot & The Young Philadelphiansin viimevuotisen livetallenteen.