Hip hop -legenda Nas Suomeen - Muistatko tämän klassikkolevyn?

Newyorklainen hip hop -artisti Nas esiintyy Tampereen Blockfestissa elokuussa. Anakonda.fi muistelee Nasin läpimurtolevyä 22 vuoden takaa.

Vuosi 1994 oli kuohunnan aikaa amerikkalaisessa musiikkiteollisuudessa: Kurt Cobain kuoli, ja hip-hopissa käytiin suoranaista sotaa itä- ja länsirannikon artistien välillä.

Tuohon aikaan ilmestyi Nasin esikoislevy Illmatic - vain pari viikkoa Cobainin itsemurhan jälkeen. Vaikka sen väkivaltainen katukuvasto ammensi ihan muualta, se oli ilmestyessään monin tavoin ajankohtainen - ja arvostelumenestys.

Sittemmin klassikoksi julistetun albumin voi kuunnella Spotifyn kautta tästä.

Kun Nas, ei ihan Manhattanin turistialueilla vaan New Yorkin Queensbridgessä kasvanut ja katu-uskottavuutta hankkinut Nasir Bin Olu Dara Jones räppäsi New York State of Mind, biisissä oli hieman eri sisältö kuin Billy Joelin samannimisessä klassikkobiisissä.

Pelkästään ysärimuistoissa Tampereen Blockfestiin ei tarvitse mennä, sillä Nas on onnistunut tekemään tuon jälkeen monia kaupallisesti menestyneitä hittejä. Spotifyn kuunnelluin Nas -biisi on If I ruled the World (Imagine That), jonka hän levytti vuonna 1996 tänä kesänä Pori Jazziin saapuvan Lauryn Hillin kanssa.

Suomessa Nas on vieraillut aiemmin vuosina 2007, 2008 ja 2011, jolloin hän esiintyi Helsingin Circuksessa.

Fakta: Blockfest Tampereella 19. - 20. elokuuta 2016. Nasin ja suomalaisesiintyjien lisäksi esiintymään on kiinnitetty A$AP Rocky, G-Eazy ja Travi$ Scott.