Ei yllätyksiä: Hämeenlinnassa kuultiin tuttu ohjelmisto - "AC/DC on kuin hyvä avioseksi!"

Kesän suurin rockkonsertti Suomessa tarjosi AC/DC:n Rock or Bust -maailmankiertueen keikan, jolla kuultiin Rock or Bust -maailmankiertueen ohjelmisto. Sitä haluttiin, se saatiin.

AC/DC soitti Hämeenlinnassa keskiviikkona tämän kesän maksullisten rockkonserttien Suomen ennätysyleisölle. Peräti 55 000 ihmistä tahtoi nähdä australialaisen bändin, joka kuuluu rockin suuriin legendoihin. AC/DC on ollut olemassa viidellä vuosikymmenellä - ja niistä ainakin neljällä se on saanut esiintyä stadioneilla.

Mutta uusiutuminen ei ole AC/DC:n juttu. Yleisö ei tungeksi sen keikoille yllättyäkseen. Miettien, että mitähän ne nyt ovat keksineet. AC/DC:n keikalle mennään nauttimaan takuuhoito, tutut kuviot. AC/DC:n keikka on kuin hyvää avioseksiä: etukäteen tietää, mitä on tulossa ja mitä annetaan - ja juuri se halutaankin.

Jos AC/DC olisi soittanut Hämeenlinnassa eri ohjelmiston kuin muualla kiertueellaan, se olisi ollut suurempi ihme kuin se, että tasavallan presidentti soittaa Ylen Luontoiltaan.

Siksi kesäisenä keskiviikkona vain toinen näistä tapahtui.

Siksi AC/DC tykitti Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa täsmälleen ne samat 20 biisiä, jotka se oli soittanut esimerkiksi kiertueen edellisellä keikalla Tukholman Solnan Friends -stadionilla - tai Zurichin Letzigrundin stadionilla kesäkuussa konsertissa, jonka vaiheista Anakonda.fi raportoi aiemmin.

Nämä biisit Hämeenlinnassakin kuultiin:

Rock Or Bust

Shoot to Thrill

Hell Ain` t a Bad Place to Be

Play Ball

Dirty Deeds Done Dirt Cheap

Thunderstruck

High Voltage

Rock` N `Roll Train

Hells Bells

Baptism by Fire

You Shook Me All Night Long

Sin City

Shot Down in Flames

Have A Drink On Me

T.N.T.

Whole Lotta Rosie

Let There Be Rock

Highway To Hell

For Those About to Rock (We Salute You)

Kaksi viimeistä kuultiin encorena. Niiden jälkeen 55 000 ihmistä jalkautui Hämeenlinnan yöhön ja poistumisteille, AC/DC jatkaa Varsovaan. Siellä on bändin Euroopan -kiertueen viimeinen keikka lauantaina.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

AC/DC:n lämmittelijä Vintage Trouble on kokemisen arvoinen - Katso video

Viisi faktaa AC/DC:n konsertista

Anakonda keikalla: Tällainen on Suomeen tuleva AC/DC -show!

AC/DC:n keikalle myyty jo yli 40 000 lippua

Hämeenlinnan uusi tapahtumapuisto avaa komeasti: AC/DC

Päivän levy: AC/DC: Rock or Bust - Uudet riffit, vanha meno