Springsteenin E-Street Bandin soittaja olohuonekeikalla Suomessa!

Lauantaina Tuusulassa koettiin ihmeellinen keikka: Bruce Springsteen & The E-Street Bandin saksofonisti Jake Clemons esiintyi fanin olohuoneessa.

Bruce Springsteen on rockin suuria legendoja ja hän täyttää Suomeen tullessaan vaikka olympiastadionin. Helsingissä stadikalla on tuutannut myös Jake Clemons, mutta omalla Jake Clemons Living Room Show -kiertueellaan Clemons on ahtautunut faniensa olohuoneisiin.

Suomalaisfaniensa luona Clemons esiintyy Anakonda.fi:n tietojen mukaan kahdesti: lauantaina oli keikka Tuusulassa, sunnuntaina puolestaan Turussa.

Radio Sun Classicsin juontaja Juha Kakkuri oli yksi onnekas noin 50 fanista, jotka onnistuivat ostamaan lipun erikoisen intiimille keikalle Tuusulaan.

-Liput tulivat fanclubin nettisivun kautta myyntiin, onnistuin saamaan viimeisen, Kakkuri myhäilee.

Hän kertoo, että Clemons veti noin kahden tunnin keikan. Hän esitti pääasiassa soololevyjensä materiaalia, mutta myös pari lainabiisiä, Oasiksen Wonderwallin ja setänsä Clarence Clemonsin ja Jackson Brownen yhteishitin You`re Friend Of Mine. E-Street Bandiinhan Jake Clemons tuli nimenomaan setänsä Clarencen, Springsteenin nuoruusaikaisen ystävän kuoltua vuonna 2011.

Laulun ja akustisen kitaran lisäksi Clemons soitti myös saksofonia.

Ehkä juuri tämän, vähän äänekkäämmän instrumentin takia Clemonsin keikkapaikaksi pyrkineeltä olohuoneelta edellytettiin satunnaiselle melulle ymmärtäväisiä naapureita. Muita vaatimuksia olivat riittävä parkkitila noin 40-70 konserttivieraan autoille - ja toki se, että tämän verran väkeä mahtui keikalle Clemonsia kuulemaan.

Entä sitten lipun hinta?

-Lippu maksoi 25 dollaria, josta osa meni vielä hyväntekeväisyyteen, Kakkuri kertoo.

Isosta bisneksestä ei siis ole kyse. Clemons tuskin sai keikkaliksaa sen vertaa, että pystyi maksamaan autonsa vuokran.

-Hän ajoi paikalle itse, osoite oli navigaattorissa.

Faneille osoite kerrottiin pari tuntia aikaisemmin sähköpostilla.

Teksti: Pasi Kostiainen Kuvat: Juha Kakkuri