Parta hyvin? ZZ Top Helsingissä, Pedro ja Matti Salminen Iitissä

Amerikkalaisen boogie-rockin legenda ZZ Top esiintyy tänään Helsingissä. Parrakkaat miehet nousevat lavalle myös Iitin musiikkijuhlilla, jossa yllätysohjelmaa esittää yllätysduo: Pedro Hietanen - Matti Salminen. Mutta mitä maineikas bassolaulaja Salminen ajattelee matalakulttuurista?

-Ei ole mitään jakoa matalaan ja korkeaan kulttuuriin, Salminen puuskahtaa Anakonda.fi:n haastattelussa.

-Hyvää ja huonoa on, mutta se on eri asia. Minäkin aloitin tangolaulajana. Olenkin sanonut, että olen tangolaulaja, joka on tässä välillä laulanut oopperaa. No, ehkä tuo on liioittelua.

Salminen, 68, on kaikkien aikojen suomalaisia oopperalaulajia. Hän on tehnyt pitkän ja kansainvälisen uran, laulanut päärooleja oopperoissa eri puolilla maailmaa.

Hanuristi Pedro Hietasen kanssa hän laulaa kuitenkin jotain ihan muuta. Duo esiintyy yhdessä Iitin musiikkijuhlien Puimalakonsertissa lauantaina 14.6. klo 14. Loppuunmyydyssä konsertissa on luvassa yllätysohjelmaa.

-Meillä oli Pedron kanssa oikein hauskat harjoitukset, Salminen sanoo.

Sen verran kaksikko paljastaa, että ainakin maantieteellisesti sopiva litin tiltu -ralli kuullaan.

Muutamaa tuntia myöhemmin samana päivänä Helsingissä kuullaan jotain ihan muuta, vaikka partasuut ovat asialla sielläkin: ZZ Top esiintyy Rockin` Hellsinki -konsertissa Kaisaniemessä. Lämmittelijänä esiintyvät suomalaiset Ben Granfelt ja Melrose sekä amerikkalainen Ben Miller Band.