Kuubasta USA:n ykköseksi - 5 faktaa Camila Cabellosta

Camila Cabello on yhtä aikaa Yhdysvaltain albumi- ja sinkkulistan ykkönen - ja kakkonen myös Suomen virallisella albumilistalla. Anakonda.fi kertoo, mitä Camila Cabellosta pitää tietää.

Camila Cabello on 20-vuotias supertähti, joka loikkasi 14 vuotta sitten Yhdysvaltoihin. Laulajan tie tähtiin on ollut värikäs, hän on tosiaan ehtinyt nähdä ja kokea paljon ikäisekseen ensimmäisen soololevyn julkaisijaksi.

1.  Loikkaaminen Yhdysvaltoihin 6-vuotiaana - "Minulle sanottiin, että menemme Disney Worldiin!"

Meksikolaisen isän ja kuubalaisen äidin tytär vietti varhaislapsuutensa asuen kahdessa suurkaupungissa vuoron perään, Mexico Cityssä ja Havannassa. Kun hän oli 6-vuotias, vanhemmat päättivät muuttaa Yhdysvaltoihin. Siellä äidin arkkitehtitutkinnolle ei löytynyt aluksi käyttöä, ja perhe eli hyvin vaatimattomasti.

Cabello kuvaili Popsugar.comin haastattelussa loikkaamista lapsen silmin. Hän sanoo haastattelussa tajunneensa vasta myöhemmin, miten kova paikka muuttaminen on hänen vanhemmilleen ollut, millaisia pelkoja ja millaista luopumista siihen on liittynyt.

"Minulle sanottiin vain, että menemme Disney Worldiin."

2. X Factorin koelauluun ilman esiintymiskokemusta 15-vuotiaana

Cabello matkusti Pohjois-Carolinan Greensboroon X Factorin koelauluun vuonna 2012 15-vuotiaana. Hän esitti Aretha Franklinin klassikon Respect, mutta tv-lähetyksessä sitä ei nähty, koska kappaleen esittämiseen ei saatu oikeuksia. Cabello pääsi jatkoon, vaikka ei ollut ennen koelaulua esiintynyt koskaan yleisön edessä.

Kisan aikana Cabello ensin pudotettiin, mutta kutsuttiin sitten mukaan  perustettavaan Fifth Harmony -yhtyeeseen. Lauluyhtye sijoittui kolmanneksi.

3.   Fifth Harmony - listasuosiota ja teinihysteriaa

Fifth Harmony sai X Factorin jälkeen levytyssopimuksen tv-tuomarien Simon Cowellin Syco Musicin ja L.A. Reidin johtaman Epic Musicin yhteisdiilinä. TV:stä tuttu yhtye sai huomiota ja suosiota, se kutsuttiin jopa esiintymään Valkoiseen taloon ja kaksi ensimmäistä albumia Reflection (2015) ja 7/27 (2016) ylsivät Yhdysvalloissa miljoonamyyntiin. Bändin vahvoista lattarijuurista kertoo se, että 7/27 ja Fifth Harmony (2017) ovat olleet Espanjan listaykkösiä.

4.   Sooloura - Cabello kirjoittaa laulujaan itse

Cabello on parikymppinen kaunotar, jolla on persoonallinen ääni - ja kyky kirjoittaa hittibiisejä. Ei ihme, että yhtyetoiminta ei hänelle riittänyt. Hän jätti Fifth Harmonyn joulukuussa 2016 julkaistuaan jo aiemmin muun muassa osittain kirjoittamansa duetto-biisin I Know What You Did Last Summer kanadalaisartisti Shawn Mendesin kanssa.

Ennen soololevynsä julkaisua hän teki yhteistyötä myös muun muassa norjalais-dj Cashmere Catin, Pitbullin, Major Lazerin ja Travis Scottin kanssa sekä kiersi lämmittejäesiintyjänä Bruno Marsin Yhdysvaltain -kiertueella.

5. Ensialbumin huuma uhmaa listoilla Beyoncen ennätyksiä

Ensialbumi Camila nousi ensimmäisellä listaviikollaan Yhdysvaltain listaykköseksi. Hittibiisi Havana on myös sinkkulistan ykkönen. Cabello on ensimmäinen naisartisti 15 vuoteen, joka on kärjessä molemmilla Billboardin kokoamilla listoilla - edellisen kerran samaan on yltänyt Beyoncé.

Suomen albumilistalla Camila on kakkosena. Laajasta suosiosta kertoo se, että albumi on sadassa maassa iTunesin ykkönen.

Erikoista, että albumilta oli vara jättää pois jopa Cabellon ensimmäinen varsinainen soolosinkku, Suomessakin radiosoittoa saanut Crying In The Club.

Kuuntele Camila Spotifyn kautta tästä:

 Teksti: Pasi Kostiainen, kuvat: Sony Music