Suomalais-amerikkalainen Emma Olivia, 14, laulaa kuin enkeli - kuuntele ensisingle

Emma Olivia ilmoitti äidilleen viisivuotiaana, että aikoo "rokkilaulajaksi". Yhdeksän vuotta myöhemmin unelma on toteutumassa. Hänestä on tulossa uusi suomalainen teinitähti Robinin ja Isac Elliotin jälkeen.

Emma Olivia, 14, on mahtava tapaus. Hän puhuu musiikista innostuneesti ja säestää pääasiassa suomeksi soljuvaa juttua suurilla silmillään ja leveällä, valloittavalla hymyllään.

Tähtiainesta?

Siltä näyttää. Emma Olivia osallistui kotiseudullaan Kaliforniassa Talent -kilpailuun ja voitti sen. Lapsesta asti laulanut - ja laulajanuralle tahtonut - tyttö säesti itseään pianolla ja esitti Rihannan Stayn.

-Olen käynyt ihan pienestä pianotunneilla. Soitan myös fagottia ja oboeta, ja ukulelea olen opetellut itse soittamaan. Tahdon oppia soittamaan mahdollisimman monta eri instrumenttia, hän sanoo Anakondalle.

Videotallenne Emma Olivian esiintymisestä ajautui Suomeen Emma Olivian enolle - Emman äiti on Vantaan Hiekkaharjusta, isä Hondurasista. Suomalaiset levy-yhtiöt kiinnostuivat, ja Emma Olivia päätyi Suomen Musiikille, muun muassa Jukka Pojan, Egotrippi -yhtyeen, Puppa J:n ja Pelle Miljoonan kanssa samaan talliin.

Ensisinkku My Shoes on nyt valmis ja se julkaistaan tänään perjantaina. Sen voi kuunnella tämän jutun lopussa olevasta linkistä. Radioista YleX on ottanut soittolistalleen.

Miten tähtitie sitten tästä etenee?

Emma Olivia kertoo, että studiossa on äänitetty lisää kappaleita. Hänen aikaansa tulee syksyllä ja talvella viemään myös High School, jonka Emma Olivia aloittaa.

-Se on musiikkipainotteinen koulu, siellä on paljon musiikkitunteja, hän kertoo.

Aluksi on niin, että koulua ja musiikkiopintoja Emma Olivia käy Los Angelesissa, mutta musiikkiuraa työstetään Suomessa. Viime vuosina on nähty, että Suomessa osataan lyödä läpi teiniartisteja. Robin on pysytellyt huipulla jo kolmen levyn ajan ja onnistunut kasvamaan yleisönsä mukana. Isac Elliotille povataan jopa kansainvälistä menestystä. Emma Olivia muuten pitää molemmista, samoin muun muassa Elokuu -yhtyeestä, vaikka monet hänen suosikeistaan ovat tietysti kansainvälisiä nimiä.

-Coldplay on paras, tykkään myös Mumford & Sonsista, hän luettelee.

Molemmat yhtyeitä, jotka luottavat paitsi persoonalliseen soundiin myös hyvin kirjoitettuihin kappaleisiin. Samaa tavoittelee Emma Oliviakin omalla urallaan.

-Tahtoisin oppia kirjoittamaan mahdollisimman hyvin biisejä!