Petri Nygård riimittelee nyt näin:"Laiturinnokassa kupilla, kestohymy kuin Stubbilla!"

Petri Nygårdin uusi kesähitti tarjoaa tuttua menoa, märkää ja huoletonta. Nygård kertoo Anakonda.fi:lle kahden kappaleen julkaisustaan - ja siitä, kuinka riimit syntyvät. Mukana myös linkki uusiin biiseihin.

Perjantaina 12. kesäkuuta kesä viimeistään alkaa. Tapahtumia järjestetään kaikkialla paljon, niin Helsinki-päivää juhlivassa pääkaupungissa kuin muuallakin Suomessa.

Kesäkeittoon tunkee lusikkansa myös Suomen ehkäpä suosituin räppäri Petri Nygård. Nygård, 40, on ollut kahtena vuonna peräkkäin Suomen googlatuin ihminen. Facebook -seuraajiakin tamperelaisella on yli 165 000. Siksi on siis tapaus, kun Nygård julkaisee kesäperjantaina kaksi uutta kappaletta.

Ne molemmat hehkuvat kesää, ylläri. Ihmekös tuo, sillä Nygård kertoo Anakonda.fi:lle, että kesä on hänenkin lempivuodenaikansa.

"Pidän itteeni henkeen ja vereen kesäihmisenä. Kesästä tulee aina hyvä fiilis", hän aloittaa.

"Olen yleensäkin tykännyt tehdä kesäbiisejä (Lomalla ja Kerran kesässä)  ja viime vuodet ovat menneet kesäfestareilla. Aattelin, että lähestyn sitä kesää tässä Satumaa -biisissä kevyellä festarimeiningillä."

Kappale on tuttua Nygårdia: festareille lähdetään, vaikka vesi tulvisi naapuriin. Riimeissä ollaan mielikuvituksellisia: ämpäri pannaan rimmaamaan bändärin kanssa vaikka väkisin!

Varsinainen helmi on kuitenkin riimipari:"Laiturinnokassa kupilla/kestohymy kuin Stubilla" - voiko 2010-luvun kesämeininkiä enää osuvammin kiteyttää!

Miten riimit syntyvät? Joudutko tuhertamaan niiden hyväksi paljonkin vai pulppuaako niitä tuosta vain?

"Kirjoitan aina siitä, mitä koen, näen tai kuulen. Kun pitää silmät ja korvat auki, se on sitä. Esimerkiksi ämpäri-riimi syntyi siitä, kun niiden jakamisesta ja jonottamisesta syntyi hirveä haloo. Rekisteröin sen. Ja sitten, kun oli aika kirjoittaa, tuo tuli mieleen."

Uusia kappaleita Nygård kertoo olevan valmiina "kolme albumillista". Nyt niistä julkaistaan kaksi. Anakonda.fi -arvelee, että EDM-vaikutteita sisältävä Mitäs tänään nousee yhdeksi kesän hokemista.