Bob Geldof perjantaina Suomessa - "Mikään ei ole muuttunut punk-vuosista!"

Viime vuosikymmenten suuriin rock-julkkiksiin kuuluva Bob Geldof tuo pari vuotta sitten perustamansa Boomtown Rats -yhtyeen Suomeen. Anakonda.fi:n haastattelussa Geldof sanoo punk-rokkiin ja uuteen aaltoon kanavoitava turhautuneisuus on edelleen ajankohtaista.

"Me olimme 1970-luvun loppupuolen modernisteja. Me Boomtown Rats, Sex Pistols, Clash, Police ja muutama muu. Teimme kaikki musiikkia omalla tavallamme - ja kaikkien meidän musiikki jäi elämään."

Näin sanoo Anakonda.fi:lle Bob Geldof. 63-vuotias irlantilainen rocktähti, joka vei 1980-luvulla hyväntekeväisyystoiminnan ja musiikin avulla vaikuttamisen sille tasolle, missä se nyt on. Hyväntekeväisyyttä oli toki ennen Geldofin noin 30 vuotta sitten puuhaamia Band Aid -levytysprojektia ja Live Aid -mammuttikonserttejakin, mutta ilman näitä globaaleiksi tempauksiksi nousseita projekteja saattaisi olla niin, etteivät suomalaisetkaan popparit tungeksisi esiintymään vaikkapa uuden lastensairaaalan hyväksi.

Geldofin oikeudentunto kumpuaa punk-rockista. Vaikka ns. uuden aallon -yhtyeeksi mainittu Boomtown Rats oli jo aktiivivuosinaan 1977 - 1984 musiikillisesti vivahteikkaampi kuin monet muut varsinaiset punk-bändit, Geldof ammensi biiseihin ja niiden esittämiseen kokemistaan vastoinkäymisistä. Hän kirjoitti itsekin sanoituksia työvoimatoimiston jonossa.

Ja koska samassa jonossa seisoo yhä ihmisiä, on Boomtown Rats lauluineen Geldofin mielestä yhä ajankohtainen.

"Mikään ei ole muuttunut. Musiikkiin kanavoituva turhautuminen on edelleen ajankohtaista", hän huokaa.

Boomtown Rats on hänen mielestään ainutlaatuinen porukka, niin kuin bändit ovat. Soolourallaan hän saa työskennellä huippumuusikkojen kanssa, Bomtown Ratsin soittajien suorituksia leimaa Geldofin mukaan omaperäisyys.

"Jos jonkun bändin jäsenen olisi vaihtanut, se olisi ollut sitten ihan eri bändi."

Fakta: Boomtown Rats esiintyy Kivenlahti Rockissa Espoossa perjantaina 5. kesäkuuta.