Pariisin keikkapaikat - liveä riittää indie-tuvasta stadionille

Menossa Pariisiin? Tsekkaa kaupungin kevyen musiikin konserttitarjonta, ja löydät itsesi todennäköisesti seuraavista kohteista. Anakonda.fi:n Aleksi Kinnunen esittelee Pariisin keikkapaikat.

Le Trianon

1894 avattu fantastinen teatterimainen konserttisali on Pariisin tunnelmallisimpia. 18. kaupunginosassa Montmartren kukkulan juurella sijaitsevassa tuhannen ihmisen salissa voi kuulla keikkoja laidasta laitaan, Carla Brunista Deftonesiin ja Joanna Newsomiin.

Rauhallisempina iltoina punaiset samettipenkit tuudittavat ihastuttavasti Pariisin vanhaan, boheemiin tunnelmaan. Alakerrassa on mainio baari, joka on auki myös keikkojen ulkopuolella.

Villetten puisto: Le Zenith ja kumppanit

Villetten puisto sijaitsee 19. kaupunginosassa kanaalin varressa. Puiston ylpeys on arkkitehtuurin puolesta vaikuttava uusi filharmoniarakennus, joka on esitellyt viime vuosina upeita popmusiikkinäyttelyitä David Bowiesta The Velvet Undergroundiin.

Puiston keikkapaikoista olennaisin on Le Zenith, Pariisin toinen suuri sisäareena, jossa esiintyvät esimerkiksi The Strokesin ja Arctic Monkeysin kaltaiset nimet. Noin 6000 vetävässä salissa on permannon lisäksi nouseva puoliympyrän muotoinen istumakatsomo.

1800-luvun vanhassa teurastamossa Grande Halle de Villettessä järjestetään taas syksyisin fantastinen Pitchfork-festivaali, joka kokoaa kauden olennaiset indienimet saman katon alle.

Puiston hauskin keikkapaikka on pienempi Le Trabendo -klubi, jossa allekirjoittanut on viihtynyt esimerkiksi Ariel Pinkin keikalla.

Kesän alussa puistossa järjestetään Villette Sonique -festivaali, jossa nähdään usein samoja tähtiä kuin samaan aikaan järjestettävässä Barcelonan Primavera-festivaaleilla. Tarjolla on kesän mittaan myös mm. ulkoilmaelokuvia.

Point Ephemere

Vanhaan paloasemaan rakennettu keikkapaikka ja baari on Pariisin katukulttuurin ylpeys. Kesällä Point Ephemeren edustan kanaalin rannat muuttuvat suorastaan festivaaliksi, kuin pariisilaisnuoriso juhlii yötä päivää veteen loikkien.

Klubin konserttisalissa järjestetään lähinnä pieniä indiekeikkoja, mutta tunnelma kompleksissa on kokemisen arvoinen.

Accorhotels Arena

1984 valmistuneen sisähallin nimi muuttui sponsorin myötä jokin aika sitten.

Pariisin sisäkonserttiareenoista suurimmalla esiintyvät esimerkiksi Coldplayn, Radioheadin ja Metallican kaltaiset jättinimet, etenkin kylmään vuodenaikaan. Bercyn alueen betoninen miljöö on maineikas skeittareiden keskuudessa. Lähellä kannattaa tarkastaa fantastinen elokuva-arkisto, Frank Gehryn suunnittelema Cinémathèque française näyttelyineen.

Stade de France

Epämääräisenä ja pelottavakin tunnetun Saint Denisin alueen valkea stadion isännöi suuria urheilutapahtumia (jalkapallon MM-kisat 1998 ja EM-kisat 2016) sekä Pariisin lämpimän vuodenajan jättikonsertteja. Viime kesän suuria tapahtumia oli esimerkiksi Beyoncen konsertti, ensi kesänä luvassa on U2:sta ja Coldplayta.

Pop In

Pikkuinen baari Maraisin kupeessa dive-baareistaan (Le Zero Zero, Panic Room) tunnetulla kadulla on yksi Pariisi-indien klassikkoja. Paikalla on oma olut ja levy-yhtiö. Leppoisan kaksikerroksisen baarin tiloissa järjestetään pieniä keikkoja sekä julkistustilaisuuksia. Kannattaa poiketa!

Le Motel on toinen hauska pophenkinen baari liepeillä. Kulmien Rue de la Roquette on Pariisin tihein baarikatu - keikkapaikkojen osalta keskeisin lienee läheinen Rue Oberkampf.

Bataclan

Oberkampfin maineikkaan teatterin ja keikkapaikan nimi sai kerrasta surullisen sävyn, kun terroristit tappoivat Eagles of Death Metalin keikalla 90 ihmistä 13.11.2015.

Sali oli suljettuna vuoden iskun jälkeen, kunnes paikka avattiin uudelleen Stingin konsertin myötä 12. marraskuuta.

1864 valmistuneessa salissa ovat esiintyneet HIM, Sonata Arctica ja Children of Bodom kuin Oasis ja Metallicakin.

Teksti ja kuvat: Aleksi Kinnunen