Momondo: 12 kohdetta budjettimatkaajalle - katso vinkit joka kuukaudelle

Helsingin tämän viikon Matkamessut kannustavat suunnittelemaan reissuja lähelle ja kauas. Anakonda.fi nostaa kuumetta esittämällä matkahakukone Momondo.fin 12 kohteen listan, joihin pääsee tänä vuonna halvalla.

1. Phnom Penh, Kambodza

Momondon luonnehdinta: "Täällä huristellaan skoottereilla vilkkailla torimarkkinoilla, nautitaan halvoista ruokaelämyksistä Tonlé Sap -rantakadun varrella ja ihastellaan Ranskan siirtomaa-ajan upeita rakennuksia.Kaupungissa on käynnissä suuria muutoksia. Enää ei haluta muistella punakhmerien 1970-luvulla tekemiä hirmutekoja vaan kaupunki halutaan palauttaa takaisin siihen menneen ajan loistoon, jolloin sitä kutsuttiin Idän Pariisiksi."

2. Lima, Peru

"Lima on monien vastakohtien metropoli. Vähän vanhaa, vähän uutta, jotain Espanjasta lainattua ja sinisen Tyynenmeren viileä tuulahdus – tätä kaikkea on tarjolla tässä yhdessä Latinalaisen Amerikan eläväisimmistä kaupungeista!"

3. New Orleans, Yhdysvallat

"Kun olet ahtanut itsesi täyteen herkullisia gumbo- ja jambalaya-ruokia, kannattaa hypätä raitiovaunun kyytiin ja lähteä seikkailemaan riehakkaaseen yöelämään. Ranskalaiskorttelin nurkkauksissa soittelevat erinomaiset jazz-muusikot ja alueelta löytyy elävän musiikin klubeja, joiden tarjonta saattaa sekä yllättää että ihastuttaa, mutta aina ilman vararikkoa!"

4. Busan, Etelä-Korea

"Etelä-Korean suurin kauppasatama ja Aasian suurimmat filmfestivaalit löytyvät Busanista, joka ottaa sinut lempeämmin vastaan kuin sen meluisa isoveli Soul. Busanissa vuoristoon, rantoihin ja buddhalaisiin temppeleihin tutustuminen ei maksa paljon."

5. Tbilisi, Georgia

"Tämä ikivanha kaupunki on perustettu 400-luvulla, ja vuosien saatossa sitä on uudelleenrakennettu 29 kertaa, joten sen arkkitehtuuri on eksoottinen sekoitus keskiaikaista, klassista, art deco ja Neuvostovallan ajan tyyliä. Kaiken tämän ja ihanan alkukesän sään ansiosta Tbilisistä on varmasti tulossa seuraava metropolikohteiden hittisuosikki, joten sinne kannattaa matkustaa nyt, kun hinnat ovat vielä hullunhalvat!"

6. Izmir, Turkki

"Tämä on edullinen ja viehättävä vaihtoehto muiden suosittujen turkkilaisten kohteiden joukossa. Rauhallinen Ramon ranta (Altınkum Plajı), jonne ei ole vielä ilmaantunut hotelleja, on vain tunnin matkan päässä Çeşmessä, joten saat samalla reissulla sekä kaupunki- että rantaloman."

7. Budapest, Unkari

"Vaikka tämä vilkas kaupunki tulee vuosi vuodelta yhä suositummaksi, tulet hämmästymään miten paljon hauskaa tekemistä Budapestistä löytyy budjettireissaajallekin."

8. Porto, Portugali

"Euroopan kuuman kesän kaunein budjettikohde on tämä Portugalin viehättävän kaunis kaupunki."

9. Oaxaca, Meksiko

"Siirtomaa-aikaisessa Oaxacan keskustassa kulttuuri kukoistaa, ja siellä voi tutustua ylevään dominikaanisen veljeskunnan barokkiarkkitehtuuriin sekä suklaalle ja chilille tuoksuviin toreihin, joissa voit syödä parasta meksikolaista ruokaa."

10. Tunis, Tunisia

"Eukalyptus-puiden reunustamat Nouvelle Ville -alueen kadut luovat kaupungille modernin eurooppalaisen tunnelman, ja Karthagon naapurikaupungissa teet aikamatkan menneen valtakunnan loistoaikaan. Bardo-museossa taas on maailman paras kokoelma Rooman valtakunnan aikaisia seinämaalauksia ja mosaiikkia."

11. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

"Jos olet eläinten ystävä, kannattaa kävellä Boulder Beachille, jonka hiekkarannalla asustavat afrikanpingviinit."

12. Colombo, Sri Lanka

"Vuonna 2009 loppuneen sisällissodan jälkeen tästä Sri Lankan suurimmasta metropolista on tullut erittäin trendikäs lomakohde, ja se sopiikin mainiosti joulukuun matkakohteeksi. Colombo tarjoaa erinomaisia makuelämyksiä ja vilkasta yöelämää hulvattoman halpaan hintaan."

Budapest -kuva: Pasi Kostiainen

Lisätietoja: Momondo.fi