Hyvää Helsinki-päivää! - Kolme menovinkkiä kesäiseen kaupunkiin

Cheek, huippuravintoloiden festivaalit ja Alppiruusut. Siinä kolme poimintaa Helsinki-päivän ohjelmasta.
Helsinki, Cheek, Radio Aalto, Helsingin Alppiruusupuisto, Taste of Helsinki

Ilmaista musiikkia, kukkaloistoa - ja hyvää ruokaa! Tätä kaikkea on taas tarjolla, kun Helsinki-päivää vietetään 12. kesäkuuta.

Täydelliset vinkit päivän erityisiin tapahtumiin löydät nettisivulta http://www.helsinkipaiva.fi/ , mutta Anakonda.fi kokosi kaupungista kolme vinkkiä, jotka miellyttävät kuulo-, näkö- ja makuaistia:

Radio Aallon Helsinki-päivän konsertti järjestetään jo tutuksi tulleeseen tapaan Helsingin Kaisaniemessä. Tarkka esiintyjälista esiintymisaikoineen löytyy täältä, mutta paikalle kannattaa vaivautua, mikäli on kiinnostunut esimerkiksi Cheekistä, Erinistä, Jonna Tervomaasta, Kaija Koosta - tai konsertin klo 14.30 aloittavasta norjalaisesta hittibändistä Donkey Boystä. Konsertti on ilmainen.

Alppiruusupuisto Etelä-Haagassa kannattaa puolestaan ottaa kohteeksi, jos ei halua kuunnella musiikkia eikä oikein mitään muutakaan, vaan ainoastaan rauhoittua kukkaloiston keskellä. Kanukalliontien ja Laajasuontien rajaaman alueen rodot ovat kasvaneet vuosi vuodelta ja olivat viime sunnuntaina laajan ihastelun kohteena (kuva). Puistoon on vapaa pääsy.

Taste of Helsinki alkaa myös tänään. Kolmatta kertaa järjestettävä gourmet -tapahtuma tuo useiden Helsingin huippuravintoloiden väliaikaispisteet samalle aukiolle, Musiikkitalon ja Sanomatalon väliin jäävälle Kansalaistorille. Tapahtuma kestää sunnuntaihin saakka. Tietoa ravintoloista, erilaisista pääsymaksuvaihtoehdoista ja muun muassa juomapaketista löytyy täältä.

FAKTA: Helsinki on perustettu vuonna 1550. Helsinki-päivää on vietetty vuodesta 1959.