Matkailu: tänne Suomi halusi 2016 - Katso haetuimmat kohteet

Kelpaisiko matka Malagaan? Tai lento Lissaboniin? Monelle kelpaisi. Anakonda.fi jakaa matkahakusivusto Momondon listat viime vuoden suosituimmista suomalaisista matkakohteista.

Tammikuu on matkasuunnitelmien aikaa. Monella edessä on talviloma, pääsiäisloma - tai vapaata viimeistään kesällä. Ja tiedossa oleva reissu potkii eteenpäin arjessa.

Kansainvälinen matkahakusivusto Momondo.fi on julkaissut listat suomalaismatkailijoiden viime vuonna eniten hakemista matkakohteista. Enemmän tai vähemmän yllättäen yhtiö kiteyttää suomalaisten haut näin: "Lämpö ja eläväiset suurkaupungit vetivät suomalaisia jälleen puoleensa."

Mutta lämpöä saa monessa paikassa - ja menoa ja meininkiäkin kohtaa metropoleissa eri puolilla. Momondon mukaan suomalaisten kiinnostus Lissabonia, Prahaa ja Budapestiä kohtaan näyttää hakujen määrän perusteella kasvaneen, muun muassa ikisuosikkien, Pariisin ja Berliinin kustannuksella.

Syy saattaa olla hintataso, joka on suosiotaan kasvattaneissa kaupungeissa eurooppalaisittain alhainen.

”Lissabon, Praha ja Budapest ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja Barcelonan ja Pariisin kaltaisille kohteille, sillä ne tarjoavat upean lomakokemuksen alemmalla kulutasolla ja saattavat näin olla houkuttelevampi vaihtoehto hintatietoisille suomalaisille. Hintataso saattaakin olla yksi kohteiden suosion kasvuun vaikuttavista syistä”, kommentoi Momondon Suomen edustaja Minttu Oramaa.

Kymmenen suomalaisten eniten hakemaa kohdetta vuonna 2016 Momondon mukaan:  

1. Malaga

2. Bangkok

3. Lontoo

4. Barcelona

5. Berliini

6. Tukholma

7. Dubai

8. Helsinki

9. New York

10. Amsterdam

Kohteet, joiden haut muuttuivat eniten vuonna 2016:

Nousussa

1. Lissabon + 20 %

2. Praha + 19,9 %

3. Budapest + 18,7 %

4. Rooma + 13,5 %

5. Amsterdam + 8,6 %

Laskussa

1. Bangkok - 66,8 %

2. Phuket - 63,1 %

3. Berliini - 50,3 %

4. Las Palmas - 48,7 %

5. Pariisi - 43,8 %

KUVA: Ricardo García - kuvassa Malagan katedraali