Kurri ja Summanen osallistuvat Oilersin nostalgiajuhlaan - katso video Stanley Cup -juhlasta 1984!

Jari Kurri ja Raimo Summanen ovat perjantaina paikalla, kun Edmonton Oilers viettää nostalgiajuhlan: 30 vuotta sitten alkoi seuran pitkä valtakausi jääkiekkoliiga NHL:n huipulla.

Viime vuosina öljykaupunki ei ole juhlinut NHL:ssä mestaruuksilla, mutta onneksi aina voi muistella vanhoja menestyksen vuosia. Vuonna 1984 Edmonton voitti Stanley Cupin, ja koko jääkiekkomaailma kuhisi nuoresta tähtipelaaja Wayne Gretzkystä. Suomessa oltiin ylpeitä tämän tutkaparista Jari Kurrista. Mestaruuspokaalia pääsi nostelemaan myös Raimo Summanen, joka kuului Oilersin joukkueeseen, vaikkei pelannut tarpeeksi otteluita kuuluakseen NHL:n sääntöjen mukaan voittajiin virallisesti.

Kurri ja Summanen matkustavat nyt Edmontoniin ja osallistuvat Stanley Cupin 30-vuotisjuhlaan perjantaina. Molemmat suomalaisen kiekkoilun legendat työskentelevät nykyisin KHL-liigassa. Kurri on Jokerien GM, urheilutoimenjohtaja. Summanen Omskin joukkueen päävalmentaja. Kummassakin seurassa Oilersin tapahtumaa pidetään niin tärkeänä, että miehet päästettiin matkaan.

Video alkuperäisestä mestaruushuumasta löytyy tästä.

Kurrin ja Summasen matkasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Vuoden 1984 mestaruudesta alkoi Oilersin menestysputki. Seura voitti Stanley Cupin myös 1985, 1987, 1988 ja 1990. Jari Kurri kuului kaikkiin mestarijoukkueisiin.