Tuleva Toyota Prius: kulutus kolme litraa satasella!

Toyota tahtoo pitää asemansa hybridi-autojen edelläkävijänä: uusi Prius kuluttaa valmistajan mukaan vain kolme bensalitraa sadalla kilometrillä.

Toyota Prius on ympäristötietoisten autojen edelläkävijä. 18 vuotta sitten esitelty Prius oli ensimmäinen laajaan tuotantoon tullut sähkö- ja polttomoottoriauton yhdistelmä eli hybridiauto. Priuksella Toyota on aina pyrkinyt näyttämään ponnistelevansa ympäristöystävällisempien ratkaisujen kehittämiseksi - automallit ovat aina olleet oman kokoluokkansa kulutus- ja vähäpäästöisyystilastojen kärjesssä.

Samaan jatkumoon pääsee ensi vuonna myyntiin tuleva, neljännen mallisukupolven Prius. Se kuluttaa 18. marraskuuta annetun julkilausuman mukaan vain kolme litraa bensaa sadan kilometrin ajossa - se on merkittävä parannus edelliseen, vuonna 2010 esiteltyyn, yli neljä litraa tehtaan ilmoituksen mukaan kilomerillä kuluttaneeseen malliin verrattuna.

Myös hiilidioksidipäästöt ovat alentuneet. Tulevan Priuksen luvataan tuprauttavan vain 70 mg hiilidioksidia kilometriä kohden.

Toyotan tiedotteen uuden Priuksen kulutuksesta, päästöistä ja muista ominaisuuksista voi lukea tästä.