Marlon Brandon moottoripyörä myytiin huippuhintaan

Marlon Brando siviilikäytössä hädin tuskin sisäänajama Harley Davidson vuodelta 1969 on myyty Kaliforniassa huutokaupassa yli 200 000 eurolla! Anakonda.fi muistuttaa Brandon elokuvallisista ansioista prätkän selässä - ja Suomea koskettaneessa roolissa.

Julienin huutokauppa Los Angelesissä sai myytäväkseen todellisen harvinaisuuden: näyttelijä Marlon Brandolle kuuluneen moottoripyörän. Eikä siis mitä tahansa kaksipyöräistä vaan Harley-Davidsonin, jonka Brando oli hankkinut omistukseensa huhtikuussa 1970. Tämän jälkeen hän oli ajanut Harrikalla alle 14 000 mailia.

Harley-Davidson FLH Electra Gliden ostaja oli valmis maksamaan pyörästä, jolla on tarina, peräti 256 000 dollaria eli noin 229 000 euroa.

Brando oli aidosti kiinnostunut moottoripyöräilystä. Vaikka nyt myydyllä Harrikalla hän ajoi lähinnä lounais-Yhdysvalloissa, hän oli Julienin myyntitekstin mukaan tuttu näky ajelemassa jo aiemmassa kotikaupungissaan New Yorkissa. Hän ajoi lähinnä öisin.

"Oli hienoa cruisailla kaupungilla kesäöisin yhden, kahden tai kolmen aikaan farkuissa ja t-paidassa tyttö kyydissä takanani. Jos minulla ei lähtiessä ollut ketään, löysin kyllä jonkun", Brandon kerrotaan sanoneen Julienin myyntitekstissä.

Marlon Brando (1924 - 2004) oli yksi viime vuosisadan merkittävimmistä amerikkalaisnäyttelijöistä. Roolisuoritukset muun muassa elokuvissa Viettelyksen vaunu, Alaston satama, Kummisetä, Viimeinen tango Pariisissa ja Ilmestyskirja.Nyt tekivät Brandosta nuorempien näyttelijätähtien esikuvan, legendan - ja seksisymbolin yli sukupuolirajojen.

Brandon rooli moottoripyöräjengistä kertovassa Hurjapäät -elokuvassa (1953) rooli antoi suuntaviivat suomalaiselle Tom Of Finlandin, taiteilija Touko Laaksosen Kake -hahmolle, joka ilmestyi ensi kerran vuotta myöhemmin. Niin Brandon prätkäjätkä kuin Kakekin luottivat mustaan nahkaan, farkkuihin, valkoiseen t-paitaan ja koppalakkiin.

Brando ei kuitenkaan ollut roolihahmonsa. Leffassa Brando ajoi 650-kuutioisella Triumph Thunderbirdillä, siviilissä Harrikalla.

Suomessa Brandon moottoripyörän myymisestä kertoi ensimmäisenä Motouutiset.fi.

Pääkuva: Harley-Davidson, joka kuului Marlon Brandolle. (kuva: Julien`s huutokauppa)

Brando elokuvassa Hurjapäät.