Katso tulevaisuuteen: näyttääkö suosikkiauto VW Golf pian tältä?

Miltä kuulostaisi auto, joka kiihtyy nollasta sataan noin neljässä sekunnissa ja kuluttaa bensaa vain pari litraa satasella? Unelmalta - ja unelma se toistaiseksi onkin. Anakonda.fi esittelee Volkswagenin Golf -konseptiauton, tehokkaan hybridimallin.

Volkswagenilta kuuluu muutakin kuin yhtiön mainetta vahingoittavia diesel-huijaus -uutisia: Los Angelesin Auto Show`ssa on esitelty konseptimalli suomalaistenkin suosikkiautosta, VW Golfista.

Ja millainen Golf tuo onkaan!

Valitettavasti liian hyvä ollakseen totta ainakin massatuotantoautona nyt saman tien. Kyseessä on tosiaan vasta konseptiauto.

Tuollaisenaan Golfeja ei siis ihan heti myyntiin laiteta, mutta konseptimalleissa esitellään autovalmistajan ajatuksia suunnasta, johon esimerkiksi muotoilun ja teknisten ratkaisujen osalta ollaan menossa.

Los Angelesissa marraskuun viimeisellä viikolla järjestetyn Auto Show` n kuvatuimpia malleja oli juuri konsepti-Golf. Virtaviivainen auto on hyvällä tahdolla nähtävissä VW:n 1970-luvulla tuotantoon ottaman Golfin varsin maltillisesti uudistuneen malliston jatkajaksi. Mutta ehkä juuri konseptiautossa ovat saksalaiset suunnittelijat innostuneet hieman hurjastelemaan, ehkä tuotantomalli on sitten aikanaan konservatiivisempi.

Konseptiauto antaisi hyvät ja ympäristöystävälliset eväät ihan konkreettiseenkin hurjasteluun: siinä on muhkeasti 395 hevosvoimaa, mutta auto plug-in hybridi. Tämä tarkoittaa, että kuski liimautuu mukavasti penkkiin esimerkiksi kiihdyttäessään nollasta sataan 4,3 sekunnista, mutta hymyilee myös tankatessaan - sadan kilometrin kulutukseksi luvataan hämmästyttävän vähäinen 2,4 litraa.