Cruising Night, Helsinki - Katso kuvat!

Anakonda.fi oli paikalla, kun autoharrastajat kokoontuivat joka kuun ensimmäisen perjantain tapaan kruisailemaan Helsinkiin.

Jenkkiautoharrastajat kokoontuvat nykyisin Kauppatorille joka kuun ensimmäinen perjantai. Siellä kromi kiiltää ja V8 pitää matalaa, tuttua ääntä siten kuin vain V8 pitää.

Kumia ei Kauppatorilla polteta, vaan pääosassa on autojen esitteleminen ja bongaaminen sekä muiden autoharrastajien tapaaminen. Kello 20 jälkeen tori alkoi täyttyä, ja illan mittaan eri puolilla kaupunkia nähtiin niin uljaita autoharrastajien ryppäitä - autothan on kuitenkin tehty ajamista varten.

Vaikka muutamista amerikkalaisten klassikkoautojen pikkuruuhkista olisi voinut päätellä olevansa Havannassa, niin mahtui Stadin kaduille myös muihin autoihin erikoistuneiden harrastajien talvikuukausien työn tuloksia. Olympiaterminaalin edessä oli pitkä rivi Porscheja, avo-bemareita liikkui paljon ja nostalginen fiilis läikähti, kun näki vanhan pikku-Fiatin, Taunuksen tai vaikkapa harvinaiseksi käyneen Volkswagen Karman Ghian liikenteessä.

Tässä Anakonda.fi:n kuvasaalista Helsingin heinäkuun Cruising Nightista. Näillä pääsee tunnelmaan, vaikka sadat hienot autot jäivätkin kuvaamatta.

 

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen